Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Odobrena sredstva za programe i projekte hrvatske nacionalne manjine

Program potpore hrvatskoj nacionalnoj manjini u europskim državama, koji se provodi putem navedenog Javnog natječaja, ima za cilj jačanje položaja hrvatskih manjinskih zajednica u političkom i društvenom životu zemalja u kojima žive
04. srpnja 2019. u 21:29 0 komentara 69 prikaza
Zastava
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Na temelju provedenog Javnog natječaja za prijavu programa i projekata, organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu, objavljenog na službenoj mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, i prijedloga Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za dodjelu financijske potpore programima i projektima Hrvata izvan Republike Hrvatske, donesena je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine za 2019. godinu.

Hrvatski sabor Gotovo 34 posto više sredstava za projekte Hrvata izvan RH

Program potpore hrvatskoj nacionalnoj manjini u europskim državama, koji se provodi putem navedenog Javnog natječaja, ima za cilj jačanje položaja hrvatskih manjinskih zajednica u političkom i društvenom životu zemalja u kojima žive te pridonosi očuvanju hrvatske kulture, baštine i jezika, kao i jačanju hrvatskog zajedništva, a provodi se u suradnji s nadležnim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.