Rekordan broj

Objavljena konačna bodovna lista stipendista za učenje hrvatskog jezika

Marko Lukunić/PIXSELL
13.08.2019.
u 10:49

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Filozofskom fakultetu u Splitu, Filozofskom fakultetu u Rijeci te prvi put i na Filozofskom fakultetu u Osijeku

Objavljena je Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./2020., čiji je dio konačna bodovna lista.

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja i njegovanja kulture Lijepe Naše i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2019./2020. dodijelio je ukupno 250 stipendija za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj za 170 studenata.  

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Filozofskom fakultetu u Splitu, Filozofskom fakultetu u Rijeci te prvi put i na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Od 2012. godine, od kada se ovaj Program provodi u Središnjem državnom uredu, ovogodišnjom Odlukom dodijeljen je najveći broj stipendija za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj – 250 ukupno. Do sada je dodijeljeno više od 2400 stipendija za učenje hrvatskog jezika za više od tisuću polaznika. 

O svim drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju izabrani kandidati po ovoj Odluci bit će obaviješteni elektroničkom poštom, a ugovori o stipendiranju zaključit će se neposredno prije početka tečaja hrvatskog jezika u zimskom odnosno ljetnom semestru.

Popis stipendista

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije