Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Objavljena konačna bodovna lista stipendista za učenje hrvatskog jezika

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Filozofskom fakultetu u Splitu, Filozofskom fakultetu u Rijeci te prvi put i na Filozofskom fakultetu u Osijeku
13. kolovoza 2019. u 10:49 0 komentara 77 prikaza
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Objavljena je Odluka o dodjeli stipendija za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./2020., čiji je dio konačna bodovna lista.

Idemo! Hrvatski za početnike Majka i kći napisale prvi udžbenik hrvatskog jezika na švedskom

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja i njegovanja kulture Lijepe Naše i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2019./2020. dodijelio je ukupno 250 stipendija za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj za 170 studenata.  

Jarun 75 školskih sati Otvorene prijave za Croaticumovu jesensku školu hrvatskog jezika i kulture

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Filozofskom fakultetu u Splitu, Filozofskom fakultetu u Rijeci te prvi put i na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Od 2012. godine, od kada se ovaj Program provodi u Središnjem državnom uredu, ovogodišnjom Odlukom dodijeljen je najveći broj stipendija za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj – 250 ukupno. Do sada je dodijeljeno više od 2400 stipendija za učenje hrvatskog jezika za više od tisuću polaznika. 

Fotogalerija Sveučilišnu školu hrvatskog jezika i kulture završila su 23 polaznika iz 13 europskih i prekomorskih zemalja

O svim drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju izabrani kandidati po ovoj Odluci bit će obaviješteni elektroničkom poštom, a ugovori o stipendiranju zaključit će se neposredno prije početka tečaja hrvatskog jezika u zimskom odnosno ljetnom semestru.

Popis stipendista

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.