Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Sveučilišnu školu hrvatskog jezika i kulture završila su 23 polaznika iz 13 europskih i prekomorskih zemalja

Polaznici koji su položili ispite dobili su diplomu Sveučilišta u Zagrebu, svjedodžbu s upisanim ocjenama i potvrdu o osam ECTS bodova
22. srpnja 2019. u 11:13 0 komentara 108 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika
Pogledajte galeriju 1/10

U petak je završila Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture koju već godinama organiziraju Hrvatska matica iseljenika i Sveučilište u Zagrebu.

Dan otvorenih vrata Predsjednica o hrvatskom jeziku u dijaspori: Jaka je želja naših iseljenika za očuvanjem kulture

U radu škole sudjelovalo je 23 polaznika iz 13 europskih i prekomorskih zemalja (Novi Zeland, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Japan, Urugvaj, Čile, Švedska, Rusija, Italija, Francuska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i Ukrajina).
 
Školu su polazili i stipendisti s partnerskih sveučilišta, ove godine njih osmero sa Sveučilišta u Pečuhu (Mađarska), Sveučilišta u Glasgowu (Ujedinjeno Kraljevstvo), Humboldt sveučilišta u Berlinu (Njemačka), Sveučilišta Magallanes (Čile), Sveučilišta u Torontu (Kanada), Nacionalnog sveučilišta Ivan Franko u Lavovu (Ukrajina) te Instituta Filip Kaušić (Mađarska).

Obiteljski projekt Prvo izdanje udžbenika za učenje hrvatskog jezika prodano u 47 zemalja

Polaznici koji su položili ispite dobili su diplomu Sveučilišta u Zagrebu, svjedodžbu s upisanim ocjenama i potvrdu o osam ECTS bodova, javlja Hrvatska matica iseljenika.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.