Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvatski komorni orkestar gostuje u Beču i Salzburgu

Za publiku u salzburškom Mozarteumu, orkestar je uvrstio u program i dva djela Wolfganga Amadeusa Mozarta – "Koncert za dva glasovira u Es-duru" i glasoviti "Requiem"
19. veljače 2018. u 09:24 0 komentara 251 prikaza
Hrvatski komorni orkestar
Foto: Hrvatski komorni orkestar
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatski komorni orkestar iz Zagreba uskoro gostuje u prestižnim koncertnim prostorima u Austriji. U srijedu 21. veljače 2018. godine, s početkom u 15.30 sati, u diljem svijeta poznatom Musikvereinu u Beču, a u četvrtak 22. veljače, u isto vrijeme, u Mozarteumu u Salzburgu.

Bal Bogati i moćni Melanie Griffith atrakcija 62. bečkog Opernballa

Na repertoaru koncerta Hrvatskog komornog orkestra pod ravnanjem Mirana Vaupotića te uz sopranisticu Eunsie Hong, mezzosopranisticu Sofiju Tumanyan, tenora Moises Molina, basbaritona Stevena Schescharega i violončelisticu Youngeun Kim, kao i Oratorijski zbor crkve sv. Marka – Cantores Sancti Marci, naći će se djela kao što su "La Morte del Buffone", "Rokoko varijacije", "Requiem"... 

Za publiku u salzburškom Mozarteumu, orkestar je uvrstio u program i dva djela Wolfganga Amadeusa Mozarta – "Koncert za dva glasovira u Es-duru" i glasoviti "Requiem".

Višestruko nagrađivani Hrvatski komorni orkestar utemeljen je 1988. godine na poticaj Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika, pod predsjedanjem Stanka Mlinara. Idejni začetnik bio je Anđelko Ramušćak, a cilj projekta – potaknuti komorne ansamble na izvođenje orkestralne literature te dati priliku mladim glazbenicima da steknu prva glazbena iskustva.

Aktualni šef Miran Vaupotić dirigirao je uglednim orkestrima i opernim ansamblima u Sjedinjenim Američkim Državama, Latinskoj Americi, Aziji, na Bliskom Istoku te u Europi. 

Izbor Miss hrvatsog iseljeništva za 2018. godinu U BEČU ODRŽAN 27. HRVATSKI BAL AHZ-A Izabrana Miss Supranational hrvatskog iseljeništva - Tihana Babij iz Beča je najljepša Znanstveni skup U Beču obilježena 175. godišnjica Matice hrvatske Petar Tyran Tradicija Koruški Slovenci na 71. hrvatskom balu gradišćanskih Hrvata u Beču
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.