Naslovnica Vijesti

Milas u Županiji Posavskoj: Imamo isti cilj – unapređenje kvalitete života

Tijekom posjeta Županiji Posavskoj državni tajnik Milas posjetio je franjevački samostan Tolisa, Udrugu djece s poteškoćama u razvoju PUT u Život – PUŽ te MZ Potočani, gdje se gradi vodoopskrbni sustav za naselja Potočani – Jošav
16. svibnja 2019. u 08:25 0 komentara 30 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Na poziv Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske, državni tajnik Zvonko Milas posjetio je ovu županiju te se sastao s predstavnicima novoizabrane vlade, načelnicima općina Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac te predsjednikom Skupštine Županije Posavske Blažom Župarićem.  

Potpisani sporazumi Važnost očuvanja i razvijanja znanstvenog i obrazovnog potencijala Hrvata koji žive izvan domovine

"U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života – od kulture, sporta i zdravstva do obrazovanja i infrastrukture. Sretan sam kada vidim da je veliki dio njih uspješno priveden kraju i stavljen u funkciju. Ponosni smo i na suradnju koju jačamo s braniteljskim udrugama i udrugama mladih te Katoličkom crkvom", izjavio je državni tajnik Milas, dodavši kako povećanje izdvojenih financijskih sredstava koje iznosi više od 300 posto za programe i projekte Hrvata iz Posavske županije govori prije svega o njihovoj kvaliteti, ali i o prepoznavanju Vlade Republike Hrvatske potreba Posavljaka koji su teško stradali tijekom Domovinskog rata i poslije, ali i tijekom 2014. godine kada je poplava zatekla ovaj kraj.

Bolji uvjeti 'Hrvati Lašvanske doline nisu sami i nisu ostavljeni'

"Siguran sam u nastavak uspješne suradnje i s novom vladom Županije Posavske. Imamo isti cilj – unapređenje kvalitete života naših ljudi u ovim krajevima, a unatoč različitim izazovima koje vrijeme stavlja pred nas, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti", zaključio je Milas.

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske za dosadašnju potporu projektima od životnog značaja za tri posavske općine te izrazio uvjerenje kako će se odlična suradnja nastaviti i u sljedećem razdoblju.

Sporazum o suradnji Posebne upisne kvote za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva

Tijekom posjeta Županiji Posavskoj državni tajnik Milas posjetio je franjevački samostan Tolisa, Udrugu djece s poteškoćama u razvoju PUT u Život – PUŽ te MZ Potočani gdje se gradi vodoopskrbni sustav za naselja Potočani-Jošav, čiji rad i izgradnju pomaže Vlada Republike Hrvatske. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.