Luxexpo

Vrijedni Hrvati iz Luksemburga sudjelovat će na velikom događaju

Luksemburg
PR
22.02.2018.
u 09:14

Kako naglašava voditelj projekta Mladen Lamza, bit će to još jedan nezaboravan hrvatski vikend u organizaciji vrijednih volontera Hrvatskog društva Luksemburg

U Luksemburgu se 3. i 4. ožujka 2018. u prostoru velesajma Luxexpo na Kirchbergu održava 35. festival migracija, kultura i građanstva.

Hrvatsko društvo Luksemburg na tom velikom događaju prvi put će biti zastupljeno u sva tri salona festivala, a posjetitelji će moći upoznati naše tradicionalne proizvode, suvenire, nakit, turističku ponudu, domaću hranu i piće.

Na festivalu će gostovati brojni umjetnici iz Petrinje i Siska koji će predstaviti dio moderne hrvatske kulture, umjetnosti i književnosti. Gosti manifestacije tako su ALF acoustic band, Ivana Švragulja, Dragana Čubrilo, Maja Šiprak te Mario Lovreković koji će izložiti svoje tiskane i likovne radove. 

Posjetitelji će moći sudjelovati i na dječjoj likovno-literarnoj kreativnoj radionici gostiju iz domovine, s profesoricama hrvatskog jezika Majom Emeršić i Matijom Manenica te Josipom Tomek Bekić (u subotu, 3. ožujka 2018. u 17 sati na Umjetničkom salonu). Nezaboravna glazbeno-poetska večer na programu je istog dana u 20 sati u Bosso Baru, uz nastup uživo ALF Acoustic banda. U petrinjskom bendu nastupaju Antonija Kihalić, Leon Rokić, Franjo Ivišić i Damir Prskalo, a publiku će zabaviti bogatim pop-rock repertoarom.

Ivana Švragulja učiteljica je likovne kulture i voditeljica Učeničke zadruge "Lovreki" u Petrinji te surađuje s brojnim domaćim i stranim portalima kao suradnica ilustratorica. 

Dragana Čubrilo predstavit će svoj biografski roman "Plavuša s panikom" i slikovnicu "Ana i maslačak", a Siščanka Maja Šiprak prezentirat će vlastitu zbirke poezije "Vatra jasnog pripadanja" i pjesme koje su uvrštene u brojne hrvatske i međunarodne zbornike. 

Mario Lovreković pripremio je slikovnicu "Slatkica" i zbirku kratkih priča strave "Tamna strana užasa" koju je izdala Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja.

Kako naglašava voditelj projekta Mladen Lamza, bit će to još jedan nezaboravan hrvatski vikend u organizaciji vrijednih volontera Hrvatskog društva Luksemburg koji su posjetiteljima štandova osigurali lavandine proizvode EKO OPG-a Modri Bregi, kupinovo vino i propolis OPG-a Petrović, nakit proizvodnog obrta Pavičić, licitare proizvodnog obrta Lola, proizvode od stakla školske zadruge Lovreki te proizvode od keramike koje izrađuju članovi udruge osoba s invaliditetom "Mala kuća".

Foto: PR

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije