Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

'U Luksemburgu se zapravo osjećamo kao kod kuće'

Splitske majstore gitare već sutra očekuje koncert u okviru 5. međunarodnog festivala komorne glazbe u španjolskom Torreperogilu
02. veljače 2018. u 10:09 0 komentara 503 prikaza
Splitski gitaristički kvartet
Foto: Anđelko Markulin
Pogledajte galeriju 1/3

Otvarajući svoju malu europsku turneju, Splitski gitaristički kvartet u Luksemburgu je održao koncert izvodeći djela hrvatskih autora. 

Splitski gitaristički kvartet Iz Luksemburga Splitski gitaristički kvartet kreće na europsku turneju

Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević u prostoru Foyer Européena započeli su nastup varijacijama na temu "Karneval u Veneciji" Ivana Padovca te skladbama "Nocturne" i "Siciliana" Slavka Fumića i Željka Brkanovića. 

Splitski umjetnici nastavili su s "Muzikom za gitaru" Frane Paraća i "Dvjema igrama" Borisa Papandopula. Posebno zanimljive bile su kompozicije Vlade Sunke "Oš' neš" i Ante Čaglja "Rodrigo u Zagori". 

Koncert je zaključen skladbama Miroslava Miletića, Ivana Božićevića i "Varijacijama na dalmatinsku temu" te završnom izvedbom "Iščekivanje i odlazak" Vlade Sunke. 

"Bio je to naš treći koncert u Luksemburgu u posljednje četiri godine. Ovdje se zapravo osjećamo kao kod kuće", rekao je Josip Dragnić, posebno ističući koncert koji je na rasporedu 5. veljače 2018. u zgradi sofijske filharmonije.

"Sofijska filharmonija u povodu predsjedavanja Bugarske Europskom unijom u prvih šest mjeseci 2018. organizira ciklus koncerata pod nazivom 'Musica Europa 2018'. Drago nam je da je upravo Splitskom gitarističkom kvartetu pripala čast predstavljati Hrvatsku u tom ciklusu i na koncertu izvesti program sastavljen isključivo od djela hrvatskih autora za gitaru", objasnio je Dragnić. 

No, prije nastupa u Bugarskoj, splitske majstore gitare već sutra očekuje koncert u sklopu 5. međunarodnog festivala komorne glazbe u španjolskom Torreperogilu.

Božićni koncert BOŽIĆNI KONCERTI 'Glazba je idealan način spajanja ljudi bez obzira na njihovu nacionalnost' Luksemburg Bazar International Vojvotkinja posjetila hrvatski štand u Luksemburgu Paprenjaci Humanitarna priredba Neretvanske mandarine i domaći paprenjaci u Luksemburgu

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.