Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Kako je gradišćanski Hrvat napravio uspješan posao s glasovirima

Posebno je impozantan glasovir u prekrasno uređenom izložbenom prostoru, djelomično izrađen od pleksiglasa, na kojem je rado svirao i izuzetno poznati, u međuvremenu preminuli, austrijski pjevač i pobjednik Eurovizije Udo Jürgens
01. prosinca 2018. u 10:30 1 komentara 230 prikaza
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/5

S ciljem jačanja i širenja te uspostave uskih kontakata s uspješnim gradišćanskim Hrvaticama, Ženska mreža iza koje stoje uspješne hrvatske poslovne žene iz Austrije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine posjetile su Kuću glasovira i drugih glazbala "A. Förstl" u Beču, čiji je većinski vlasnik obitelj gradišćanskog Hrvata i poznatog glazbenika iz Gradišća Franza Feria Fellingera.

Ususret blagdanima Hrvati iz Beča žele djeci u domovini vratiti osmijeh na lice

Okupljanje žena organiziralo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji na čelu s veleposlanicom dr. Vesnom Cvjetković i savjetnica za gospodarstvo Tatjana Mrvoš u suradnji s Hrvatskom gospodarskom agencijom (HGA) u Gradišću i njenom predsjednicom Klaudiom Paulitsch.

Prisutne je prvo pozdravila savjetnica Tatjana Mrvoš, izrazavajući zadovoljstvo velikim odazivom hrvatskih poslovnih žena, ovaj put u jednom drugačijem okružju, koje je "ne samo potvrda uspješnosti gradišćanskih Hrvata i Hrvatica u austrijskom društvu nego i mogućnosti uspostave novih kontakata i poslovnog umrežavanja".

Predsjednica HGA Paulitsch istaknula je kako je posjet "Förstlu" značajan kako bi se poslovne žene bolje upoznale i razmjenjivale ideje i nova saznanja te svoju mrežu širile i na gradišćanske Hrvatice. Posebno je pozdravila obitelj Fellinger iz Gradišća koju, kako je rekla izuzetno dobro poznaje, jer je iz toga kraja, kao i voditeljicu platforme "Žena u gospodarstvu" Bečke gospodarske komore Martinu Denich Kobula i predsjednicu Ženskog foruma Austrijske obrtničke udruge (ÖGV) u Beču Gabriele Hochwarter.

Najavljujemo Hrvatski bal u Beču ovaj put u znaku startasica

Svoje uspješno poslovanje predstavio je domaćin okupljanja Feri Fellinger koji je rekao kako je Kuću glasovira Förstl osnovao 1884. godine graditelj klavira Albin Förstl. Fellinger je njezin većinski vlasnik od 1995. godine.

"Kod nas možete kupiti glasovire renomiranih svjetskih proizvođača. Izdajemo ih i u najam, popravljamo ih, prevozimo, naštimavamo, procjenjujemo, zapravo stojimo na raspolaganju za sve servisne aktivnosti vezane uz glasovire, piana i klavijature", pojasnio je naš ljubazni domaćin, sav ponosan na izloženi glasovirski postav. 

Posebno je impozantan glasovir u prekrasno uređenom izložbenom prostoru, djelomično izrađen od pleksiglasa, na kojem je rado svirao i izuzetno poznati, u međuvremenu preminuli, austrijski pjevač i pobjednik Eurovizije Udo Jürgens. 

Ivan Krpan Mladi hrvatski glazbenik oduševio probranu bečku publiku

"Kod nas dolaze unajmiti glasovir mnogi poznati domaći i strani glazbenici, ali i studenti iz Hrvatske i Gradišća koji studiraju glazbu u Beču. Za njih imam posebno povoljne cijenu, jer želim im pomoći i tako vratiti barem dio onima koji su i mene pomagali dok sam studirao", napomenuo je Fellinger, koji uvijek, gdje god to može, ističe svoje gradišćansko-hrvatsko podrijetlo. 

Prisutnima se obratila i Ferijeva supruga Daniela i kćer Viktoria, koja je, kako je s ponosom rekao, već preuzela dio posla u "Förstlu".

Potom je uslijedio jednosatni obilazak prostorija u Kući glasovira, koja je smještena na prestižnoj bečkoj lokaciji blizu austrijskog Parlamenta. Nakon informativnog i dojmljivog razgledavanja svih prostorija i izloženih glasovira uslijedilo je zajedničko druženje i prigodni domjenak.

Organizatorice posjeta Mrvoš i Pautisch rekle su kako je posjetom kući "Förstl" i obitelji Fellinger nastavljeno daljnje umrežavanje hrvatskih poslovnih žena u Austriji, ovoga puta s fokusom na gradišćanske Hrvatice. Najavile su širenje Ženske mreže na jugoistok Europe.

Božićna zabava Hitovi Petra Graše hipnotizirali publiku u Beču

Predsjednica platforme "Žena u gospodarstvu" Bečke gospodarske komore Denich Kobula izrazila je zadovoljstvo iznesenom idejom vezanom uz prekogranično povezivanje hrvatskih i austrijskih poslovnih žena iz ove alpske države s njihovim kolegicama na europskom jugoistoku. Kako smo čuli, neki projekti već su u pripremi. 

  • JillHarris:

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti==========>>>>>> www.WebJob33.Com