Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvati iz Beča žele djeci u domovini vratiti osmijeh na lice

Svi moji sugovornici sretni su i ponosni što će uljepšati blagdanske dane najpotrebitijim mališanima i vratiti im osmijeh na lica
29. studenoga 2018. u 09:12 1 komentara 192 prikaza
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/3

Ususret Adventu i Božiću mnogi se sjete onih kojima je potrebna pomoć. Među njima je hrvatska Udruga "Kravata" u Beču, na čelu s predsjednicom Brigitom Batinić. 

Najavljujemo Hrvatski bal u Beču ovaj put u znaku startasica

Gospođa Batinić sa svojom šogoricom i voditeljicom projekta "Vratimo djeci osmijeh" – Osječankom Ivanom Jurić, osmislila humanitarnu akciju pomoći djeci bez roditeljske skrbi u Dječjem domu "Klasje" u Osijeku i Maloj školi u Varešu u Bosni i Hercegovini. U njoj posredstvom posebne radionice sudjeluju članovi Izvršnog odbora Kravate te njihovi prijatelji iz drugih udruga.

"Trenutačno imamo radionicu na božićnu temu kojom kroz prodaju proizvoda koje sami izrađujemo i financiramo želimo prikupiti novčana sredstva za pomoć djeci bez roditeljske skrbi u Osijeku i Varoši kako bismo im barem nakratko vratili osmijeh na lica i zajedno s njima podijelili božićnu radost. Zato pozivamo sve ljude dobre volje da kupe ove proizvode i pomognu našim malim prijateljima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini", rekla je predsjednica Udruge "Kravata" Batinić.

Ivan Krpan Mladi hrvatski glazbenik oduševio probranu bečku publiku

"Naši proizvodi, a riječ je o adventskim vijencima, raznim božićnim cvjetnim i ostalim aranžmanima, kao i ukrasima za božićnu jelku, mogu se kupiti već od prve nedjelje Adventa u hrvatskoj crkvi Am Hof u Beču. Svi ti proizvodi uglavnom su iz prirodnih materijala, pa aranžmane izrađujemo iz drva donesenog iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, šišarki i školjki iz Šibenika te zelenila i iz naših privatnih bečkih vrtova kako bi oni koji ih kupe imali domaći autohtoni proizvod i našu jedinstvenu atmosferu", otkrila je voditeljica projekta Jurić. 

Napomenula je kako ona i ostale članice udruge zdušno i besplatno rade satima i danima, kupujući materijal iz vlastitog džepa, kako bi se ostvario što veći prihod od prodaje koji u cijelosti ide malim Osječanima i Varešancima. 

Božićna zabava Hitovi Petra Graše hipnotizirali publiku u Beču

"Naša udruga osnovana je prošle godine i ovo nam je prva humanitarna akcija u kojoj je četvero, petero naših članica podmetnulo svoja leđa i neumorno radilo za općedruštveno dobro u svojoj domovini. A taj je rad nemjerljiv, pravo je remek-djelo iza kojeg stoji istinska ljubav i veliko humanitarno srce naših žena", naglasio je tajnik Udruge "Kravata" i hrvatski poduzetnik u Austriji Franjo Blažević. "Glavni cilj naše udruge humanitarna je djelatnost jer ostalih kulturnih i sportskih udruga u Beču je cijeli niz. Želja nam je s njima se povezati i raditi zajedničke projekte, prvenstveno s udrugama CRO Vienna, Jajce, Bosanska Posavina te ostalim uspješnim udrugama, klubovima i društvima. Uzor nam je Cro Vienna Beč. Zvijezda vodilja pri osnivanju "Kravate" bila nam je Udruga bosanskih Hrvata iz Posavine "Prsten" iz Zagreba. Sada je to golema udruga svih bosanskih, a ne samo Posavskih Hrvata, a broji više od 2500 članova i 250 tvrtki članica. Za usporedbu, naša Udruga "Kravata" trenutačno ima 70-ak članova koji sjajno surađuju s hrvatskim veleposlanstvom u Austriji i veleposlanicom dr. Vesnom Cvjetković. Ona nam je širom otvorila vrata i jako nam mnogo pomaže, kao i fratri i časne sestre iz Hrvatske katoličke misije u Beču". Napomenuo je kako je Hrvatska katolička misija mjesto okupljanja ne samo Hrvata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine nego i onih s Kosova, Vojvodine...

"Zahvaljujući upravo Crkvi, mi Hrvati u Austriji uspjeli smo ne samo opstati nego i sačuvati svoju vjeru, hrvatski jezik i kulturu", zaključio je Blažević.

Revizor Najpoznatija i najbolja društvena komedija uskoro u Beču

Svi moji sugovornici sretni su i ponosni što će uljepšati blagdanske dane najpotrebitijim mališanima i vratiti im osmijeh na lica. Božićnu radost s malim Osječanima podijelit će i voditeljica projekta Ivana Jurić, a tko će još put Osijeka, odnosno Vareša, odlučit će uskoro Izvršni odbor "Kravate". 

  • StephanieBeverly:

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti==========>>>>>> www.WebJob33.Com