Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Mladi hrvatski glazbenik oduševio probranu bečku publiku

U svakom slučaju, napominju prisutni, bio je to nezaboravan glazbeni doživljaj i sjajna promocija Hrvatske
27. studenoga 2018. u 09:26 1 komentara 118 prikaza
Foto: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji
Pogledajte galeriju 1/4

Nedavnim koncertom u diljem svijeta poznatom Konzerthausu u Beču, 21-godišnji pijanist iz Zagreba Ivan Krpan, inače pobjednik prestižnog glazbenog natjecanja Ferruccio Busoni 2017., oduševio je probranu bečku publiku. Ivan joj se odužio glazbenim dodatkom, skladbom Johanna Sebastiana Bacha "Zazivam te Gospodine Isuse Kriste" BWV 639.

Božićna zabava Hitovi Petra Graše hipnotizirali publiku u Beču

Na koncertu su, između ostalih, bili i predstavnici veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji – Domagoj Marić i Katarina Dorkin-Križ.

Zahtjevnim programom, impresivno izvodeći djela glazbenih giganata Schumanna, Beethovena, Busonija i Liszta, mladi zagrebački pijanist pokazao je da ga isključivo zanima put vrhunskog pijanizma.

"Ponosni smo na našeg mladog pijanista iznimnog talenta koji je veličanstvenom svirkom u Konzerthausu pokazao da može stati uz bok najvećim svjetskim imenima", rečeno nam je u hrvatskom veleposlanstvu u Beču. Istaknuto je kako je Krpan svojom virtuoznošću i pijanističkom zrelošću oduševio glazbene znalce, a da je njegov mladenački žar i entuzijazam također došao do punog izražaja. 

Revizor Najpoznatija i najbolja društvena komedija uskoro u Beču

U svakom slučaju, napominju prisutni, bio je to nezaboravan glazbeni doživljaj i sjajna promocija Hrvatske.

Ivan Krpan rođen je 1997. godine u Zagrebu, jedan je od najtalentiranijih i najuspješnijih mladih hrvatskih pijanista. Njegov otac Anđelko istaknuti je hrvatski violinista, a majka Gordana muzikologinja je, novinarka i urednica na Trećem programu Hrvatskog radija.

Predavanje Zanimanje Bečana za hrvatskog filologa i povjesničara Josipa Nagya

Ovaj 21-godišnjak za svoje je pijanističke izvedbe višestruko nagrađivan u zemlji i inozemstvu, a najveći mu je uspjeh prva nagrada 2017. godine na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Ferruccio Busoni u Bolzanu, jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja u svijetu. Dobitnik je državne nagrade Vladimir Nazor te Rektorove nagrade za uspjehe u 2017. godini. Student je pete godine glasovira u razredu prof. Rubena Dalibaltayana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

  • StephanieBeverly:

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti==========>>>>>> www.WebJob33.Com