Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Živite li u Južnoj Americi ili Republici Južnoj Africi? Evo kako možete do sredstava iz Hrvatske

Na natječaj se mogu javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge građana, zaklade, ustanove i ostale organizacije) za dobivanje financijske potpore u svrhu provedbe prioritetnih programa i projekata koji nadopunjuju i proširuju zadovoljavanje općih i javnih potreba Hrvata u iseljeništvu
27. rujna 2017. u 12:37 0 komentara 405 prikaza
Buenos Aires
Foto: Thinkstock

Radi očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Republike Hrvatske i naših ljudi izvan domovine, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za prijavu programa i projekata organizacija hrvatskog iseljeništva u Južnoj Americi i Republici Južnoj Africi u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2017. godinu.

Cro Vienna Cro Vienna Nogometom pridonose očuvanju kulturnog identiteta Hrvata u Austriji

Na natječaj se mogu javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge građana, zaklade, ustanove i ostale organizacije) za dobivanje financijske potpore u svrhu provedbe prioritetnih programa i projekata koji nadopunjuju i proširuju zadovoljavanje općih i javnih potreba Hrvata u iseljeništvu kao što su:

– potpora društvenim i kulturnim djelatnostima te kulturno-umjetničkom amaterizmu s ciljem razmjene hrvatskog kulturnog stvaralaštva i baštine
– potpora nakladničkoj djelatnosti u izdavanju časopisa, publikacija i ostalih javnih glasila na hrvatskom jeziku.

Prijave se dostavljaju poštom nadležnom diplomatskom predstavništvu Republike Hrvatske u Južnoj Americi (Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Argentini, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Brazil ili Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Čile), odnosno Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Južnoj Africi.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od dana objave Natječaja na službenim mrežnim stranicama nadležnog Veleposlanstva Republike Hrvatske i traje 30 dana od dana objave.

Više informacija možete pronaći na ovom linku...

Zvonko Milas Ljubuški Otvoren centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju Jarun Nakladnička djelatnost Evo kako možete do sredstava ako promičete veze iseljene i domovinske Hrvatske Slovenija Ljubljana Kada će Hrvati u Sloveniji dobiti status nacionalne manjine?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.