Naslovnica Vijesti

Nogometom pridonose očuvanju kulturnog identiteta Hrvata u Austriji

Državni tajnik Milas zahvalio je na naporima i aktivnostima koje vodstvo Cro Vienne poduzima u promicanju hrvatske kulture i identiteta te je naglasio važnost zajedništva Hrvata u Austriji
21. rujna 2017. u 10:58 0 komentara 208 prikaza
Cro Vienna
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Pogledajte galeriju 1/2

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas održao je sastanak s predstavnicima kulturnog i sportskog društva Cro Vienna iz Beča: Matom Stojanovićem, predsjednikom, Andrijom Bubalovićem, sportskim direktorom, Stjepanom Pranjićem i Željkom Batarilom, članovima Izvršnog odbora.

SK Cro Vienna Malonogometni turnir 'Vidjela se prilična razlika između bečke i hrvatske igre'

Batarilo i Stojanović ukratko su Milasu predstavili rad svog društva, koje je prepoznato od mnogobrojnih sportskih institucija i djelatnika te od osnutka sudjeluje na natjecanju u organizaciji austrijskog nogometnog saveza, što mu kao klubu iseljeničkog podrijetla daje posebnu važnost. 

Uz seniore, u klubu djeluje i juniorska selekcija s više od 200 djece. 

Naglašeno je da društvo svojim radom znatno pridonosi očuvanju kulturnog identiteta Hrvata u Austriji, a aktivnim sudjelovanjem u okrilju austrijskih institucija posebno pridonosi integriranosti naših ljudi u austrijsko društvo.

Državni tajnik Milas zahvalio je na naporima i aktivnostima koje vodstvo Cro Vienne poduzima u promicanju hrvatske kulture i identiteta te je naglasio važnost zajedništva Hrvata u Austriji. 

Istaknuo je kako Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske želi ostvariti što bolju suradnju sa svim hrvatskim udrugama, organizacijama i institucijama koje djeluju diljem svijeta.

"Cilj svih naših zajedničkih napora mora biti očuvanje hrvatskog identiteta te unaprjeđenje odnosa i suradnje domovinske i iseljene Hrvatske", zaključio je državni tajnik Milas.

Zvonko Milas Boravak u BiH Državni tajnik Milas u dvodnevnom posjetu zapadnoj Hercegovini Zvonko Milas Ljubuški Otvoren centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju Povratak Predstavljeni problemi Raste broj onih koji se žele vratiti kući
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.