Ljubljana

Kada će Hrvati u Sloveniji dobiti status nacionalne manjine?

Slovenija
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
1/3
05.07.2017.
u 09:12

Predsjednik Saveza Đanino Kutnjak upoznao je državnog tajnika Zvonka Milasa s aktualnim prijedlozima koji su doveli do značajnog pomaka u priznavanju pravnoga statusnoga položaja naših ljudi

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je radni sastanak u Ljubljani s predstavnicima Saveza hrvatskih društava u Sloveniji.

Zvonko Milas razgovarao je o potpori tamošnjoj hrvatskoj zajednici na njezinom putu prema priznanju statusa nacionalne manjine, obrazovanju na hrvatskom jeziku te provođenju raznih projekata i programa.
 
Predsjednik Saveza Đanino Kutnjak upoznao je državnog tajnika s aktualnim prijedlozima koji su doveli do značajnog pomaka u priznavanju pravnoga statusnoga položaja naših ljudi...
 
Milas je pohvalio napore Saveza hrvatskih društava u očuvanju svog nacionalnog identiteta te ukazao na punu potporu Republike Hrvatske u nastojanju ostvarivanja statusa hrvatske nacionalne manjine.
 
Savez hrvatskih društava u Sloveniji čine: Hrvatsko kulturno društvo Pomurje-Lendava, Hrvatsko kulturno društvo Međimurje-Ljubljana, Hrvatsko kulturno društvo Maribor, Hrvatsko društvo Ljubljana, Kulturno društvo Međimurje-Velenje, Hrvatska kulturna udruga Novo mesto, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo – Komušina, Škofja Loka, Hrvatsko kulturno umjetničko, prosvjetno i športsko društvo "Istra" Piran, Društvo hrvatskih studenata u Sloveniji i Međimursko folklorno društvo Ljubljana.

Komentara 2

Dragutin Šarić
18:24 05.07.2017.

Ja mislim da je sada pravo vrijeme...

DO
dopizdilomi
19:57 05.07.2017.

Mi u svemu kasnimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije