Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

'Iako sam sada silom prilika u Austriji, želim promovirati svoju domovinu'

Bečani su dobro uigrani glazbeni trio nagradili dugim aplauzom, a umjetnici su se publici odužili na najbolji mogući način izvedbom dviju tradicionalnih međimurskih narodnih pjesama, s mnogo elemenata zanimljivih improvizacija jazza
14. lipnja 2017. u 12:49 0 komentara 783 prikaza
Koncert u Beću
Foto: Katarina Dorkin Križ
Pogledajte galeriju 1/3

Impozantan koncert komorne glazbe upriličili su u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču troje sjajnih mladih hrvatskih glazbenika: sopranistica Josipa Bainac, violinistica Andrea Nikolić i pijanist Marin Drmač. 

Harmonius Tomo Ivkić Našičanin iz Beča na zanimljiv se način odlučio boriti protiv droge

Izveli su izuzetno zahtjevan program s poznatim djelima Ivana pl. Zajca, Brune Bjelinskog, Ludwiga van Beethovena, Josipa Hatzea i Dore Pejačević. 

Ukratko, bila je to dojmljiva promocija naših skladatelja pred mnogim diplomatskim, kulturnim i javnim djelatnicima iz Austrije i Hrvatske.

Bečani su dobro uigrani glazbeni trio nagradili dugim aplauzom, a umjetnici su se publici odužili na najbolji mogući način izvedbom dviju tradicionalnih međimurskih narodnih pjesama, s mnogo elemenata zanimljivih improvizacija jazza. 

Koncert je održan u sklopu Godine kulture Austrija – Hrvatska, a goste je uvodno prigodnim riječima pozdravio Domagoj Marić, nadležan za kulturu u našem veleposlanstvu u Austriji. 

Organizator je Udruga Riječ – boja – ton, na čijem je čelu Jadranka Klabučar Gros, koja zdušno pomaže mladim umjetnicima u Beču da dobiju priliku za nastup.

"Ovaj mi nastup mnogo znači jer, iako sam sada silom prilika u Austriji, želim promovirati svoju domovinu i hrvatske skladatelje", rekla je Josipa Bainac.

"Ponosna sam na djela naših eminentnih skladatelja koje smo imali priliku izvesti. Zato hvala hrvatskom veleposlanstvu i Udruzi 'Riječ – boja – ton' na ukazanom nam povjerenju. I to u Godini kulture Austrija – Hrvatska", dodala je naša sugovornica.

Josipa Bainac također je dobila buran pljesak publike za dojmljivi nastup na gala večeri Udruge hrvatskih poduzetnika u Beču. 

"Predstavili smo vrlo emotivan program koji su činila uglavnom djela hrvatskih skladatelja, osim Beethovena", otkrila je violinistica Andrea Nikolić. 

Istaknula je kako se posvetila izvođenju skladbi hrvatskih autora i da tome prilazi vrlo predano.

"Međunarodna publika mora imati priliku čuti naše skladatelje jer njihova djela mogu stajati uz bok uspješnicama svjetskih skladatelja i time se moramo ponositi".

Miss Supernational Austrije Izbor Hrvatske ljepotice u Beču Ivan Meštrović Genij Život Ivana Meštrovića u Beču Damir Perman Kulinarstvo Hrvatska gastronomija osvaja Beč
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.