Tomo Ivkić

Našičanin iz Beča na zanimljiv se način odlučio boriti protiv droge

Harmonius
Foto: Privatni album
1/3
VL
Autor
Snježana Herak
17.05.2017.
u 12:26

Istaknuo je kako je zanimanje za spot, koji je krajem travnja stavljen na YouTube, izuzetno veliko i da ga je dosad vidjelo više od 60 tisuća ljudi

Uvidjevši da se samo zajednički može uspješno boriti protiv ovisnosti, glazbeni sastav "Harmonius" iz Beča, na čelu s agilnim vođom Tomom Ivkićem, napravio je novu pjesmu i prateći spot "Narkoman".

"Riječ je o glazbeno-vizualnom i humanitarnom projektu čiji je cilj upozoriti na probleme narkomanije te zajedničkim snagama iznaći nove putove suradnje da spasimo našu djecu od velikog zla današnjice", rekao je Ivkić. 

Ovaj Našičanin rođen u Bosni i Hercegovini, koji već više od 25 godina radi u Beču, poznat je i kao veliki humanitarac.

"Spot počinje potresnom pričom o jednom mladom izgubljenom životu kao posljedici upotrebe droge i mladićevim roditeljima koji zbog prezauzetosti poslom nisu imali dovoljno vremena za svoga sina. Iskazivanja roditeljske ljubavi nadomještali su davanjem novca sinu, što im se na najgori mogući način osvetilo", ispričao je frontmen "Harmoniusa".

Istaknuo je kako je zanimanje za spot, koji je krajem travnja stavljen na YouTube, izuzetno veliko i da ga je dosad vidjelo više od 60 tisuća ljudi.

"Promatrajući djecu koja završavaju na ulici ili u nekim sumnjivim klubovima, prepušteni sami sebi, odlučio sam pozvati roditelje da više brinu o njima, da budu budni i na oprezu, jer obično je kasno kad se doznaju loše vijesti. Spot je napravljen i kao opomena mladima da vide kako zbog droge mogu izgubiti sve, pa i svoj mladi život", naglasio je Ivkić.

Pjesma u spotu ima dugu tradiciju...

"Još 1987. godine na zadarskoj Gitarijadi band Z.L.O., čiji sam bio menadžer, s pjesmom 'Priča o narkomanu', koju je skladao Andreas Blank, potresao je publiku. Sjetio sam se te skladbe i naš je tim odlučio djelomično promijeniti tekst i napraviti novu glazbu", dodao je ovaj veliki humanitarac.

Uz podsjećanje na to da je obitelj najveća vrijednost društva, "Harmonius" na čelu s Tomom Ivkićem pjesmom i spotom "Narkoman" poziva medije, glazbenike i sve ljude dobre volje da se uključe u ovu kampanju.

"Ako zajednički spasimo samo jedan jedini život, uspjeli smo", poručio je naš sugovornik.

Uputio je apel i roditeljima da novcem ne kupuju ljubav svoje djece te da ih izvedu na pravi put, jer su im, kako je naglasio, "to dužni".
 
"Ako ostaneš bez onoga što ti je najmilije, ni novac ti više ništa ne znači", zaključio je frontmen peteročlanog sastava "Harmonius" iz Beča, s kojim surađuju i veliki znalci hrvatske glazbene scene, producent i aranžer Tomo Bačurin Lima i Danijel Vrban.  

Sve spotove potpisuje Dario Godić iz "Omega film videoprodukcije Zagreb", pa tako i najnoviji pod naslovom "Narkoman".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije