PRIJATELJSKI ODNOSI

Veleposlanik Mesić uručio vjerodajnice predsjednici Malte Coleiro Preca

19.12.2017.
u 08:00

Predsjednica Coleiro Preca izrazila je dobrodošlicu veleposlaniku Mesiću, naglasila iznimno prijateljske odnose Malte i Hrvatske te istaknula područja u kojima se suradnja može produbiti, poput zajedničkog nastupa na turističkoj platformi mediteranskih zemalja

Veleposlanik Jasen Mesić uručio je 5. prosinca 2017. godine vjerodajnice malteškoj predsjednici Marie-Louise Coleiro Preca. Nakon vrlo svečanog protokola uručenja vjerodajnica, veleposlanik i predsjednica zadržali su se u dvadesetominutnom razgovoru. Veleposlanik Mesić prenio je predsjednici pozdrave hrvatskog državnog vrha, izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima Hrvatske i Malte, kao i njezinim predstojećim posjetom Hrvatskoj. Zahvalio je na podršci koju je Malta iskazivala Hrvatskoj od trenutka priznanja neovisnosti RH kao jedna od prvih zemalja koje su to učinile, na podršci tijekom pristupnih pregovora RH i EU te naglasio kako je Hrvatska zainteresirana za malteški know-how u vezi s predsjedavanjem Vijećem EU, što je povezano s uspješnim malteškim mandatom. Također, istaknuo je sljedeća dva vanjskopolitička cilja RH – ulazak u schengenski prostor i uvođenje eura, u čijem se ostvarenju RH također nada malteškoj podršci.

Predsjednica Coleiro Preca izrazila je dobrodošlicu veleposlaniku Mesiću, naglasila iznimno prijateljske odnose Malte i Hrvatske te istaknula područja u kojima se suradnja može produbiti, poput zajedničkog nastupa na turističkoj platformi mediteranskih zemalja. Također, naglasila je i nužnost dodatnog napora tzv. malih država članica EU u promociji i senzibiliziranju građana za zajednički europski projekt.

Uz veleposlanika Mesića, hrvatsku delegaciju činile su i Juliana Scerri Ferrante, počasna konzulica RH na Malti i Tamara Perišić, savjetnica u VRH Rim.

Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivanh4
11:54 19.12.2017.

Ma bravo! Tako to radi naša ,provjerena ,mlada Kumrovečka škola. Bravo Mesiću, bravo UDBA-šiću, ma bravo Hrvatska, što više tako mladih domoljubnih komunista, i naravno verodostojno. Banditu, ništa nisi bolji od ,naše uzdanice Jace, koja se verodostojno slikala na knjižici, ali ti skote skorojevićki, nisi se još uvek prodao za fotografiju. Pa kako nas više, a mislim na nas Hrvatice i Hrvate nije SRAM, pa mi tu izdajničku , krvničku mesiju, sami sebi biramo. Neka smo prokleti, kada smo od pamtivijeka PROKLETI! Nismo niti zaslužili ništa bolje, nego svoje krvnike, koje sami sebi biramo. E moj izgubljeni narode!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije