Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

'Jačanje gospodarske suradnje u interesu je Hrvatske i BiH'

"Poboljšanje poslovnog okruženja i jačanje gospodarske suradnje zajednički je interes Hrvatske i BiH. Stoga ćemo kroz naše komorske sustave raditi na daljnjem poboljšanju bilateralnih odnosa, a ovaj Sporazum važan je korak u tom smjeru"
16. travnja 2018. u 09:35 0 komentara 1022 prikaza
Mostarski sajam
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Prošli tjedan u sklopu Mostarskog sajma potpisan je Sporazum o suradnji između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore i Gospodarske komore Federacije BiH.

radni posjet Državni tajnici Milas, Bušić i Mažar u trodnevnom posjetu Hrvatima u Bosni i Hercegovini

"Hrvati u Bosni i Hercegovini kao lideri u mnogim područjima života ove zemlje mogu biti i jesu dobra poveznica u unapređenju i jačanju gospodarske suradnje dviju prijateljskih zemalja. Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pružat će potporu povezivanju hrvatskih poduzetnika, ne samo u domovini i BiH, već i u cijelom svijetu", poručio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

"Poboljšanje poslovnog okruženja i jačanje gospodarske suradnje u interesu je Hrvatske i BiH. Stoga ćemo kroz naše komorske sustave raditi na daljnjem poboljšanju bilateralnih odnosa, a ovaj Sporazum važan je korak u tom smjeru", dodao je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

"Naša odlična suradnja s HGK traje već odavno, a kako kod nas posluje dosta hrvatskih tvrtki, one sada surađujući sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske mogu dobiti pomoć i aplicirati na sve projekte i natječaje koje taj ured provodi. Nadam se da će iz potpisa ovog okvirnog Sporazuma proizaći još mnogo konkretnih ugovora naših gospodarstvenika na oba tržišta", istaknuo je Marko Šantić, potpredsjednik Gospodarske komore Federacije BiH.

Emotivno Potomci hrvatskih iseljenika iz Australije i Južne Amerike vraćaju se u Lijepu Našu Zvonko Milas Veliko iskustvo dijaspore Predsjednik Donjeg doma irskog parlamenta: Hrvati će se vraćati u svoju domovinu Frances Marie Anne Perez Chocano Preduvjeti za ostanak Peruanka želi živjeti u Hrvatskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.