Naslovnica Vijesti

Iseljenici proslavili Stepinčevo u Canberri

Na misi je pjevao domaći župni zbor, a na poseban način bilo je lijepo vidjeti djecu i mlade, članove Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Stepinac" obučene u narodne nošnje
11. veljače 2019. u 11:05 0 komentara 117 prikaza
Foto: IKA

U crkvi sv. Augustina u Canberri u subotu je proslavljen spomendan hrvatskog blaženika i mučenika Alojzija Stepinca koji je zaštitnik Hrvatskog katoličkog centra u Canberri.

Alojzije Stepinac Raspored po župama Donosimo kada i kako će Hrvati proslaviti Stepinčevo u dijaspori

Svečano misno slavlje predvodio je provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić koji se nalazi u posjetu bosanskim franjevcima koji pastoralno djeluju u Australiji. U koncelebraciji s provincijalom bili su voditelj HKC-a Canberra fra Miroslav Jelić, voditelj HKC-a u Wollongongu fra Ivo Tadić te tajnik Provincije fra Damir Pavić.

Na misi su, uz brojne župljane iz Canberre, hodočasnike iz Wollongonga, Sydneya, Melbournea i drugih australskih gradova, bili i veleposlanica Republike Hrvatske u Australiji Betty Pavelić, veleposlanik Bosne i Hercegovine u Australiji Mirza Hajrić te senator u australskom parlamentu hrvatskog porijekla Zed Šešelj.

Josip Peranić Oporuka Proslava Stepinčeva u Buenos Airesu

Provincijal Marinčić u propovijedi je posvijestio stvarnost mučeništva krvlju, ali i nutarnjeg mučeništva kada čovjek svojim životom, poput hrvatskog blaženika Stepinca, svjedoči za istinu i pravdu slijedeći vlastitu savjest tj. božji zakon zapisan u ljudskim srcima.

Na misi je pjevao domaći župni zbor, a na poseban način bilo je lijepo vidjeti djecu i mlade, članove Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Stepinac" iz Canberre, obučene u narodne nošnje.

Alojzije Stepinac Claudia Stahl Njemica napisala knjigu o Alojziju Stepincu: Jedan od njegovih liječnika bio je iz Freiburga

Nakon mise, na platou ispred crkve gdje je 2011. godine podignut spomenik hrvatskom mučeniku Stepincu, izmoljena je molitva za njegovo proglašenje svetim, a zatim su najmlađi članovi HKUD-a "Stepinac" u narodnim nošnjama odigrali jedno hrvatsko kolo.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.