Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Donosimo kada i kako će Hrvati proslaviti Stepinčevo u dijaspori

Hrvatska katolička misija u Göteborgu svečano će u nedjelju proslaviti blagdan svoga nebeskog zaštitnika. Euharistijsko slavlje u 16 sati predvodit će župnik župe Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji vlč. Damir Ceković
07. veljače 2019. u 11:19 0 komentara 324 prikaza
Alojzije Stepinac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Blagdan blaženog Alojzija Stepinca mučenika proslavit će se u Hrvatskoj crkvi svetog Jeronima u Rimu, u Hrvatskom katoličkom središtu sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu, Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu, Hrvatskoj katoličkoj misiji u Göteborgu, u župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi u Kanadi i HKŽ bl. Alojzija Stepinca u Aalenu.

Alojzije Stepinac Već 68 godina Odakle kardinal Stepinac usred New Yorka?

U Hrvatskoj crkvi svetog Jeronima u Rimu blagdan će se proslaviti u ovu subotu euharistijskim slavljem u 18 sati. Svečanu misu predvodit će i propovijedati kardinal Angelo Comastri, nadsvećenik bazilike sv. Petra u Vatikanu.

U Hrvatskom katoličkom središtu sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu u nedjelju 10. veljače 2019. svečano će biti u nedjelju. Euharistijsko slavlje u 11.30 sati predvodit će generalni definitor franjevačkog reda Manje braće fra Ivan Sesar u koncelebraciji s provincijalnim ministrom Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Andrijom Bilokapićem, predstojnikom samostana sv. Bernardina u Kamporu na otoku Rabu i nekadašnjim dušobrižnikom u Buenos Airesu fra Ivanom Gavranom te sadašnjim voditeljem središta i delegatom za Argentinu fra Josipom Peranićem. Nakon mise vjernici će se zadržati na zajedničkom ručku.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu proslavit će također u nedjelju blagdan svoga župskog zaštitnika. Euharistijsko slavlje s početkom u 11.30 predvodi župnik Hrvatske katoličke župe u Rosenheimu fra Frano Čugura, a pjeva zbor istoimene župe.

Stepinčevo Iseljeništvo Stepinčevo u New Yorku i Rimu

Hrvatska katolička misija u Göteborgu svečano će u nedjelju proslaviti blagdan svoga nebeskog zaštitnika. Euharistijsko slavlje u 16 sati predvodit će župnik župe Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji vlč. Damir Ceković.

Blagdan bl. Alojzija Stepinca i spomen na hrvatske mučenike proslavit će se u nedjelju u župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi u Kanadi, za vrijeme misa u 9 i 11 sati. Vjernici će uz molitve za zagovor bl. kardinala moliti i da Gospodin usliša molitve i blagoslovi opsežan rad na pripravi kauze slugu Božjih fra Leona Petrovića i 65 franjevaca Hercegovačke franjevačke provincije stradalih tijekom Drugog svjetskog rata i poraća. Kao neposredna priprava za proslavu održat će se trodnevnica koju će predvoditi studentski kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu vlč. Odilon Singo Gbenoukpo. Prva dva dana, 7. i 8. veljače, mise su u 19 sati. U subotu, 9. veljače, misa je u 17 sati, a nakon nje održat će se svečani banket.

Stepinčevo u Salzburgu Razmjena toplih riječi Evo kako je proslavljeno Stepinčevo u iseljeništvu

Hrvatska katolička zajednica bl. Alojzija Stepinca u Aalenu svečano će proslaviti blagdan svoga nebeskog zaštitnika u nedjelju. Svečano euharistijsko slavlje s početkom u 10.30 sati u kapeli Sv. Mihaela u Aalenu predvodit će postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.