A dijaspora do domovine

I opet je Chicago pokazao koliko mu je stalo do Hrvata

Foto: Mirjana Horvat
1/15
17.05.2018.
u 10:25

Ovogodišnji Croatian American Day uveličan je nastupima folklornih skupina "Hrvatska loza" i "Kardinal Stepinac", a zahvaljujući zauzimanju naše generalne konzulice, mnogi hrvatski proizvođači donirali su svoje proizvode

Na Daley Plazi, trgu u središtu Chicaga, u petak 11. svibnja 2018. predstavljeni su Hrvati kao jedna od važnijih manjina ovoga grada.

Pod budnim okom organizatora fra Joze Grbeša i generalne konzulice Republike Hrvatske u Chicagu Sanje Laković, Croatian American Day izazvao je veliki interes, kako lokalnih Amerikanaca tako i brojnih drugih naroda.

Naši ljudi utkani su u povijest ovog trećeg po veličini grada u Sjedinjenim Američkim Državama. Michael Bilandić bio je sjajan gradonačelnik, Meštroviċevi "Indijanci" jedna su od najznačajnijih skulptura Chicaga, obilježavanje Velike Gospe u župi sv. Jeronima i procesija ulicama toga grada dobro je poznati događaj, i to ne samo među našim ljudima već i među mnogim drugim stanovnicima.

Ovogodišnji Croatian American Day uveličan je nastupima folklornih skupina "Hrvatska loza" i "Kardinal Stepinac", a zahvaljujući zauzimanju naše generalne konzulice, mnogi hrvatski proizvođači donirali su svoje proizvode.

Vikend je nastavljen obilježavanjem Majčina dana diljem hrvatskih škola u Chicagu...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije