Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

I opet je Chicago pokazao koliko mu je stalo do Hrvata

Ovogodišnji Croatian American Day uveličan je nastupima folklornih skupina "Hrvatska loza" i "Kardinal Stepinac", a zahvaljujući zauzimanju naše generalne konzulice, mnogi hrvatski proizvođači donirali su svoje proizvode
17. svibnja 2018. u 10:25 0 komentara 1981 prikaza
Foto: Mirjana Horvat
Pogledajte galeriju 1/15

Na Daley Plazi, trgu u središtu Chicaga, u petak 11. svibnja 2018. predstavljeni su Hrvati kao jedna od važnijih manjina ovoga grada.

Već četiri desetljeća Sjever Chicaga u znaku Hrvata

Pod budnim okom organizatora fra Joze Grbeša i generalne konzulice Republike Hrvatske u Chicagu Sanje Laković, Croatian American Day izazvao je veliki interes, kako lokalnih Amerikanaca tako i brojnih drugih naroda.

Naši ljudi utkani su u povijest ovog trećeg po veličini grada u Sjedinjenim Američkim Državama. Michael Bilandić bio je sjajan gradonačelnik, Meštroviċevi "Indijanci" jedna su od najznačajnijih skulptura Chicaga, obilježavanje Velike Gospe u župi sv. Jeronima i procesija ulicama toga grada dobro je poznati događaj, i to ne samo među našim ljudima već i među mnogim drugim stanovnicima.

Ovogodišnji Croatian American Day uveličan je nastupima folklornih skupina "Hrvatska loza" i "Kardinal Stepinac", a zahvaljujući zauzimanju naše generalne konzulice, mnogi hrvatski proizvođači donirali su svoje proizvode.

Vikend je nastavljen obilježavanjem Majčina dana diljem hrvatskih škola u Chicagu...

Seminar Profesori hrvatskog jezika iz domovine pomažu dijaspori Akcija za djecu Afrike Hrvati iz Chicaga spremni pomoći od malih nogu Korijeni Što spaja Vukovar, Široki Brijeg i Chicago?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.