Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Sjever Chicaga u znaku Hrvata

Mnogi naraštaji prošli su kroz ovu skupinu i ostavili trag. Brojni od prvih polaznika i danas su na razne načine uključeni u rad društva. Većina novijih polaznika djeca su nekadašnjih članova
07. svibnja 2018. u 09:40 0 komentara 611 prikaza
Foto: Tina Sonders
Pogledajte galeriju 1/6

U srednjoj školi Cruz Charter na sjeveru Chicaga okupilo se tristotinjak gostiju koji su već tradicionalno, 33. godinu zaredom, kraj
travnja rezervirali za važan događaj – koncert Hrvatske loze.

Seminar Profesori hrvatskog jezika iz domovine pomažu dijaspori

Spomenuta tamburaško-plesna skupina u trećem po veličini gradu u Sjedinjenim Američkim Državama djeluje gotovo četiri desetljeća. Materijalnu i moralnu potporu pruža joj Hrvatski kulturni centar i Župa blaženog Alojzija Stepinca.

Mnogi naraštaji prošli su kroz ovu skupinu i ostavili trag. Brojni od prvih polaznika i danas su na razne načine uključeni u rad društva. Većina novijih polaznika djeca su nekadašnjih članova.

Loza je, uz Hrvatski kulturni centar i Župu blaženog Alojzija Stepinca, zasigurno jedna od najznačajnijih organizacija koja hrvatsku tradiciju prenosi na mlađe naraštaje.

Na pozornici su joj se tako pridružili gosti KUD-a Hrvatska baština ''Chicago'' koji čine nešto stariji članovi zajednice, Klub Stepinac koji djeluje u sklopu Hrvatske škole Kardinal Alojzije Stepinac te maleni polaznici Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Ove godine Hrvatska loza dolazi na turneju u Hrvatsku. Ako budete mogli, nemojte nikako propustiti njihov nastup. Vidjet ćete sretna lica djece i njihovih roditelja koji toliko daleko od domovine čuvaju našu kulturu, tradiciju i baštinu.

Akcija za djecu Afrike Hrvati iz Chicaga spremni pomoći od malih nogu Korijeni Što spaja Vukovar, Široki Brijeg i Chicago? Druženje i opuštanje Čikaške Hrvatice na kušanju vina iz domovine
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.