Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvatskoj zajednici u Boki kotorskoj obećano rješenje za dom

Na sastanku je bio i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković koji je upozorio na potrebu trajnog rješenja korištenja Doma kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi za potrebe hrvatske zajednice
03. listopada 2018. u 09:16 0 komentara 272 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U prošli petak državni tajnik Zvonko Milas s hrvatskim članovima Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina Republike Hrvatske i Crne Gore posjetio je kotorskog biskupa mons. Iliju Janjića.

Treća sjednica U Podgorici o visokoj razini manjinskih prava

Biskup Janjić izaslanstvu je ukratko izložio povijesni pregled Kotorske biskupije i naglasio veliki doprinos Hrvata iz Boke kotorske u stvaranju i razvoju bogate kulturne baštine tog područja. Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske zahvalio je biskupu na djelatnoj potpori u očuvanju identiteta Hrvata.

Hrvatsko izaslanstvo primio je i gradonačelnik Tivta dr. Siniša Kusovac sa suradnicima. Razgovaralo se o suradnji dviju država, koja se uz nacionalnu održava i na lokalnoj razini, a obuhvaća različita područja poput obrazovanja, kulture, gospodarstva i turizma. 

Jesenski upisni rok Posebne upisne kvote za hrvatsku manjinu i iseljeništvo. Doznajte sve informacije

Na sastanku je bio i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković koji je upozorio na potrebu trajnog rješenja korištenja Doma kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi za potrebe hrvatske zajednice. Gradonačelnik Kusovac iskazao je spremnost za pomoć u pronalaženju primjerenog rješenja.

Istog dana državni tajnik Milas održao je sastanak s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u sjedištu HNV-a u Domu kulture "Josip Marković". Predsjednik HNV-a predstavio je hrvatskom izaslanstvu aktualno stanje te najvažnije aktivnosti i izazove. Govorio je o načinima, mogućnostima i izazovima u očuvanju iznimno bogate nematerijalne kulturne baštine pripadnika hrvatske nacionalne manjine iz Boke kotorske, od kojih se na poseban način ističe Bokeljska mornarica. 

Druga sjednica Hrvati u Sloveniji sve bliže statusu nacionalne manjine

Državni tajnik Milas zaključio je da će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske s drugim hrvatskim institucijama i dalje podupirati rad i djelovanje HNV-a te hrvatskih udruga u Crnoj Gori.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.