Naslovnica Vijesti

Hrvati u Sloveniji sve bliže statusu nacionalne manjine

Svi članovi Povjerenstva suglasni su da treba intenzivirati komunikaciju i učiniti dodatne napore kako bi u dogledno vrijeme bili vidljivi konkretni pomaci
09. srpnja 2018. u 00:52 0 komentara 375 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je druga sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji.

Slovenija Osnovano Povjerenstvo Brojni izazovi za Hrvate u Sloveniji Povelja Povelja o prijateljstvu i suradnji Hrvati iz Mađarske, Slovenije i Srbije u zajedničkom projektu

Predsjednik Povjerenstva, državni tajnik Zvonko Milas, uvjeren je da su ostvareni pozitivni pomaci, bolje koordiniranje postojećih aktivnosti i intenzivnija komunikacija nadležnih hrvatskih institucija s našim ljudima u Sloveniji. 

Predstavnik Hrvata iz Slovenije Marko Mandir zahvalan je na potpori hrvatskih institucija. Istaknuo je i važnost dobivanja stručne pomoći u rješavanju pojedinih pitanja. 

Svi članovi Povjerenstva suglasni su da treba intenzivirati komunikaciju i učiniti dodatne napore kako bi u dogledno vrijeme bili vidljivi konkretni pomaci u cilju rješavanja pitanja statusa Hrvata u Sloveniji.

Beč Težak položaj Hrvata u Sloveniji: Smatram da u bližoj budućnosti nemamo šanse postati manjina Slovenija Ljubljana Kada će Hrvati u Sloveniji dobiti status nacionalne manjine?

Republika Slovenija trenutačno je u procesu sastavljanja nove Vlade, nakon čega će se odrediti sugovornici u procesima razgovora o priznavanju statusa nacionalne manjine Hrvatima u Sloveniji. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.