Druga sjednica

Hrvati u Sloveniji sve bliže statusu nacionalne manjine

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
09.07.2018.
u 00:52

Svi članovi Povjerenstva suglasni su da treba intenzivirati komunikaciju i učiniti dodatne napore kako bi u dogledno vrijeme bili vidljivi konkretni pomaci

U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je druga sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji.

Predsjednik Povjerenstva, državni tajnik Zvonko Milas, uvjeren je da su ostvareni pozitivni pomaci, bolje koordiniranje postojećih aktivnosti i intenzivnija komunikacija nadležnih hrvatskih institucija s našim ljudima u Sloveniji. 

Predstavnik Hrvata iz Slovenije Marko Mandir zahvalan je na potpori hrvatskih institucija. Istaknuo je i važnost dobivanja stručne pomoći u rješavanju pojedinih pitanja. 

Svi članovi Povjerenstva suglasni su da treba intenzivirati komunikaciju i učiniti dodatne napore kako bi u dogledno vrijeme bili vidljivi konkretni pomaci u cilju rješavanja pitanja statusa Hrvata u Sloveniji.

Republika Slovenija trenutačno je u procesu sastavljanja nove Vlade, nakon čega će se odrediti sugovornici u procesima razgovora o priznavanju statusa nacionalne manjine Hrvatima u Sloveniji. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije