Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Rekordnih 78 polaznika u Novom Vinodolskom

Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Lijepe Naše, u zajedništvu s vršnjacima iz različitih mjesta u domovini, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave
21. srpnja 2017. u 13:32 0 komentara 476 prikaza
Mala škola
Foto: Hrvatska matica iseljenika

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, 17. srpnja 2017. započela je jubilarna 25. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Skype Javni poziv Naučite hrvatski jezik putem interneta

Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Lijepe Naše, u zajedništvu s vršnjacima iz različitih mjesta u domovini, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Program škole odvija se u Domu Crvenog križa grada Zagreba, u hostelu Villa Rustica do 28. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama – radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna i filmska) te u nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja.

Bit će tu još mnogo radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih učitelja i voditelja.

Ovogodišnji program okupio je rekordnih 78 polaznika, uzrasta od 9 do 16 godina, iz 16 europskih i prekooceanskih zemalja: Sjedinjenih Američkih Država, Omana, Katara, Švicarske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Slovenije, Nizozemske, Francuske, Španjolske i Hrvatske.

Objedinjen sadržaj svih radionica bit će prikazan u četvrtak 27. srpnja na večernjoj završnoj priredbi, kojom će se ujedno obilježiti i 25. godišnjica ovog jedinstvenog programa u Lijepoj Našoj.

Umok VIDEO Mjesto u kojem se hrvatski jezik izgubio Četiri kampa Na otoku Pagu uči se hrvatski jezik Andrej Plenković Trst Plenković: Razgovaramo s Italijom o priznavanju hrvatskog jezika u Furlaniji
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.