Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvati u Luksemburgu dobili novog voditelja katoličke misije

Govoreći o promjenama i krizi Katoličke crkve u Luksemburgu, Jean-Claude Hollerich istaknuo je važnu ulogu zajednica stranih jezika, među njima posebno Hrvate
04. veljače 2019. u 09:19 0 komentara 203 prikaza
Foto: Anđelko Markulin
Pogledajte galeriju 1/16

Luksemburški nadbiskup Jean-Claude Hollerich uveo je u službu novog voditelja Hrvatske katoličke misije Luksemburg vlč. Davida Ryana. Svečana inauguracija održana je u sklopu euharistijskog slavlja u crkvi sv. Petra i Pavla u Bertrangeu, u prisutnosti velikog broja hrvatskih vjernika te u koncelebraciji lokalnih župnika Paula Goerensa iz Bertrangea i Pierrea Fabera iz Hesper-Réiser-Weilera. Hrvatski vjernici dočekali su nadbiskupa Hollericha prigodnim riječima i darovima. 

Božićni koncert Anđela Zelić: Malo nas je u Luksemburgu, ali smo sjajno posloženi

Istaknuta je zahvalnost luksemburškoj nadbiskupiji na suradnji, župama Sanem i Bertrange na gostoprimstvu, ali i donedavnom dušobrižniku vlč. Froku Zefiqu na predanom radu u hrvatskoj zajednici.

Nadbiskup Hollerich u svojoj je propovijedi povukao zanimljivu paralelu između luksemburškog i hrvatskog naroda kojima je kroz povijest katolička vjera bila veliki oslonac u očuvanju nacionalnog identiteta. 

Subota U Luksemburgu uskoro mandarine iz doline Neretve, maslinovo ulje, marmelada, domaća rakija...

Govoreći o promjenama i krizi Katoličke crkve u Luksemburgu, Jean-Claude Hollerich istaknuo je važnu ulogu zajednica stranih jezika, među njima posebno Hrvate, koji mogu odigrati ključnu ulogu u očuvanju vjere, ali i budućem strukturiranju rada i djelovanja unutar nadbiskupije.

Vlč. David Ryan zahvalio je svima koji su pridonijeli njegovu uvođenju u službu i uspjeloj organizaciji posjeta nadbiskupa zajednici hrvatskih katolika u Luksemburgu.

Nova prijateljstva Između umjetnika iz Petrinje i Hrvata u Luksemburgu stvorena posebna veza

Nakon svečanosti inauguracije održan je prigodan domjenak koji je bio prilika za dodatno međusobno upoznavanje i ugodne luksemburško-hrvatske razgovore.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.