Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Anđela Zelić: Malo nas je u Luksemburgu, ali smo sjajno posloženi

Ovaj božićni koncert odličan je primjer kako integracija Hrvata u sredine u kojima žive i dobra suradnja s lokalnim zajednicama može doprinijeti promicanju hrvatske kulture, tradicije i glazbe
17. prosinca 2018. u 09:41 0 komentara 520 prikaza
Foto: Goran Ristovski i Anđelko Markulin
Pogledajte galeriju 1/21

Sjajnim božićnim koncertom Anđele Zelić, uz gostovanje Nikole Sunjke i Veljka Beadera iz šibenske klape "Brodarica", baritona Ive Mihajlovića, splitskog majstora klasične gitare Josipa Dragnića i pijanista Josipa Mihaljevića iz Frankfurta, Hrvati u Luksemburgu uronili su u blagdansko raspoloženje, a pridružili u čemu su im se pridružili i luksemburški, francuski te njemački gosti. 

LuxExpo Hrvatski božićni kolači hit na sajmu u Luksemburgu

U organizaciji Hrvatskog društva Luksemburgu i Općine Bertrange, već tradicionalna božićna glazbena poslastica održana je ovaj put u koncertnoj dvorani ArcA. Koncert je započeo hommageom preminuloj hrvatskoj glazbenoj legendi Oliveru Dragojeviću. 

Anđela Zelić izvela je pjesme "Nocturno" i "Stine", a uz novo formiranu klapu s Nikolom Sunjkom, Veljkom Beaderom i Ivom Mihajlovićem i "Moje lipo", "Ključ života" i "Kad mi dođeš ti". Pjevačica iz njemačkog Darmstadta s trenutačnim boravkom u Luksemburgu, u prvom dijelu izvela je i nekoliko svojih novih solističkih skladbi, da bi se u drugom dijelu programa usredotočila na duhovno-božićni repertoar, uz poznate hitove kao što su "Božić bili", "U sve vrime godišta", "Tiha noć", ali i "Hallelujah", "Mary did you know", "Adeste Fidelis" i ostale izvedbe na engleskom i njemačkom jeziku. S posebnim simpatijama primljena je "U sve vrime godišta" na dubrovački način.

Odsjek 530 "Ogulin" Božićno veselje i priznanja u Hrvatskoj bratskoj zajednici Amerike

"Nastojala sam u program uvrstiti za svakoga ponešto i tako u multikulturalnom Luksemburgu pozvati i naše sugrađane ostalih nacionalnosti. Našeg Olivera morali smo se sjetiti i drago mi je da publika taj dio programa posebno dobro prihvatila i emotivno doživjela. Malo je nas Hrvata u Luksemburgu, ali sjajno smo se posložili kao glazbena ekipa i zahvaljujem svima koji su pridonijeli uspjehu ovogodišnjeg koncerta, ali i inače tradiciji njegova održavanja", rekla je Anđela Zelić koja je svojim gostima uručila prigodne poklone, baš kao što su to na kraju priredbe učinili Anđelko Markulin i Ljerka Radoš Gverijeri, predsjednik i članica predsjedništva Hrvatskog društva Luksemburg.

Božićni koncert u Luksemburgu odličan je primjer kako integracija Hrvata u sredine u kojima žive i dobra suradnja s lokalnim zajednicama može doprinijeti promicanju hrvatske kulture, tradicije i glazbe. Izvođači su svoj honorar donirali u svrhe projekta "Čitajmo hrvatski" Hrvatskog društva Luksemburg kojim se želi potaknuti djecu i mlade na učenje i očuvanje hrvatskog jezika.

Božićni petak Hrvati u Pečuhu i ove godine organizirali adventski koncert

Spomenimo da su ovogodišnjem odlično posjećenom hrvatskom božićnom koncertu u Luksemburgu prisustvovali Joelle Flammang uime općine Bertrange, Ruža Studer, dopredsjednica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Goran Strniša, član istog Savjeta zadužen za područje Beneluxa, kao i novoimenovani voditelj Hrvatske katoličke misije u Luksemburgu vlč. David Ryan. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.