Naslovnica Vijesti

Hrvati iz Sydneya oprostili se od konzula Petrušića

Govor Hrvoja Petrušića bio je vrlo dirljiv. Iznio je nekoliko detalja iz svoje diplomatske karijere, zahvalio je svima na suradnji i naglasio da će i ubuduće rado primati u goste Hrvate iz Australije
19. rujna 2018. u 14:19 0 komentara 158 prikaza
Foto: Franjo Harmat

Ovih su se dana Hrvati iz Sydneya oprostili od Hrvoja Petrušića, diplomata koji se nakon isteka mandata vratio na novu dužnost u Zagreb.

Zdenka Weber Predavanje u Beču Bivša hrvatska diplomatkinja upozorava: Prvo je važno upoznati i cijeniti svoje

Petrušić je od 1993. do 1996. bio prvi službeni konzul Republike Hrvatske u Sydneyu. Nakon isteka mandata vratio se u Zagreb i tamo je radio kao savjetnik u Odjelu za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova. 

Godine 1997. otišao je u Los Angeles, gdje je u Generalnom konzulatu obavljao dužnost konzul savjetnik. Godine 2007., odlukom predsjednika Republike Hrvatske, ponovno je došao u Australiju, točnije u Perth. Ondje je obavljao dužnost konzula Republike Hrvatske nakon što je od 2006. do 2007. bio opunomoćeni ministar, voditelj Konzularnog odjela pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu. Prije tri godine ponovno je došao u Sydney gdje je obavljao dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske za države NSW i Queensland.

Tuga Tarle Tuga Tarle Iskusna hrvatska diplomatkinja: Za sve koji su otišli iz domovine, povratak je nemoguć. To je iluzija!

Ujedinjeni hrvatski klubovi u NSW-u priredili su mu oproštajnu večeru u Hrvatskom društvu "Sydney" u Punchbowlu. Uime domaćina pozdravne govore konzulu Petrušiću uputili su: Tomislav Lerotić, predsjednik HK-a "Kralj Tomislav" i predsjednik Ujedinjenih hrvatskih klubova; Ivan Špehar, predsjednik HD-a "Sydney" Punchbowl te Ante Glavor, predsjednik Halude. Na večeri su bili i svećenici fra Ivo Tadić iz HKC-a Wollongonga te fra Josip Kešina iz HKC-a Blacktown.

Važna uloga livanjskog kraja Plenković otvorio konzulat u Livnu: 'Prava hrvatskog naroda trebaju biti zajamčena'

Govor Hrvoja Petrušića bio je vrlo dirljiv. Iznio je nekoliko detalja iz svoje diplomatske karijere, zahvalio je svima na suradnji i naglasio da će i ubuduće rado primati u goste Hrvate iz Australije.


Franjo Harmat

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.