Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Najpoznatija i najbolja društvena komedija uskoro u Beču

Riječ je o društvenoj stvarnosti carske Rusije u prvoj polovini 19. stoljeća, a radnja se događa u dalekoj provinciji u kojoj vladaju nered i korupcija. Ulaznice se mogu nabaviti u bečkom kazalištu Akzent
23. studenoga 2018. u 00:01 0 komentara 88 prikaza
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Zagrebačko kazalište Komedija gostuje u nedjelju 2. prosinca 2018. u bečkom kazalištu Akzent s diljem svijeta poznatom komedijom ruskog književnika ukrajinskog podrijetla Nikolaja Vasiljevića Tolstoja – Revizor. Redatelj je Dražen Ferenčina.

Predavanje Zanimanje Bečana za hrvatskog filologa i povjesničara Josipa Nagya

Početak predstave planiran je za 19 sati, a gostovanje Komedije u Beču organizirao je Blaško Papić, predsjednik Kulturnog i sportskog društva Zagreb u Beču koji već godinama neumorno u austrijski glavni grad dovodi poznata hrvatska kazališta i ansamble.

U najavi predstave stoji kako se drama Revizor bez sumnje ubraja među najpoznatije i najbolje društvene komedije, a bavi se ljudskim naravima i negativnim pojavama, ali je i komedija karaktera i situacije jer su moralna iskrivljenost, naopake društvene vrijednosti, licemjerje i beskičmenjaštvo vječni. U nastavku piše kako je ideja komedije sadržana u jednoj izjavi samog Gogolja: "U Revizoru sam na jednu hrpu nakanio skupiti sve ružno u Rusiji što sam tada poznavao, sve nepravde koje se čine na onim mjestima i u onim prilikama u kojima se od čovjeka traži najviše pravednosti i u isti se mah svemu narugati". 

Riječ je o društvenoj stvarnosti carske Rusije u prvoj polovini 19. stoljeća, a radnja se događa u dalekoj provinciji u kojoj vladaju nered i korupcija. Ulaznice se mogu nabaviti u bečkom kazalištu Akzent.

Znanstveni kolokvij Hrvatski genij Faust Vrančić predstavljen i Bečanima

"Studentima nudimo ulaznice s popustom od 50 posto, odnosno po cijeni od 12 eura", rekao je Papić, pozvavši sve ljubitelje dramsko-scenske umjetnosti da dođu i uživaju u ovoj kultnoj komediji

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.