Martin Jurić

Hrvat iz Austrije za svoj prvi čips s tartufima dobio mnoštvo pohvala

Foto: Snježana Herek
1/6
11.01.2019.
u 08:41

Očekuje da će do nedjelje 13. siječnja, kada se događaj zatvara, navedenih pet sajamskih priredbi posjetiti rekordnih 160 tisuća posjetitelja

Na bečkom Sajmu za odmor, putovanje i aktivnosti u slobodno vrijeme "Ferienmesse 2019", najvećem međunarodnom turističkom sajmu u Austriji koji je otvoren u četvrtak, svoju jedinstvenu ponudu među 800 izlagača iz 80 zemalja predstavila je i Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Zagreba te još 15 izlagača iz domovine.

Događaj je otvorio predsjednik Uprave Bečkog sajma Benedikt Binder-Krieglstein istaknuvši kako nigdje drugdje u Austriji, osim na ovom mjestu, posjetitelji ne mogu naći tako bogatu i raznovrsnu turističku ponudu, počevši od gradskih putovanja preko obiteljskih putovanja do avanturističkog godišnjeg odmora te wellnessa. Napomenuo je kako je zemlja gost ovogodišnjeg sajma Indonezija, a partner austrijska pokrajina Gradišće. Očekuje da će do nedjelje 13. siječnja, kada se događaj zatvara, navedenih pet sajamskih priredbi posjetiti rekordnih 160 tisuća posjetitelja.

S hrvatske strane otvaranju ove specijalizirane sajamske priredbe bili su prisutni Tatjana Mrvoš, savjetnica za gospodarstvo u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Austriji, i Branimir Tončinić, direktor Podružnice Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Austriji. 

Kako je rekao Tončinić, Austrija je tradicionalno jedno od najjačih emitivnih tržišta za Hrvatsku.

"Najave za ovogodišnju turističku sezonu vrlo su optimistične, a prema austrijskim statistikama, rekordan broj intenziteta putovanja 2019. i ranijih rezervacija izvan svakog su očekivanja", dodao je. Napomenuo je kako jedan segment austrijskih gostiju putuje do četiri puta godišnje i to osobnim automobilom, što ide u prilog Hrvatskoj.

"Hrvatska je u Austriji prepoznata kao odredište do kojega se lako dolazi automobilom i na drugom je mjestu, odmah iza Italije s vidnom tendencijom rasta i sustizanja broja odlazaka Austrijanaca u Italiju", ustvrdio je direktor bečke podružnice HTZ-a. Spomenuo je na rekordne turističke rezultate nekoliko posljednjih godina na austrijskom i ostalim europskim tržištima.

"Iz Austrije u Hrvatskoj je prošle godine zabilježeno dva posto više dolazaka nego 2017. i jedan posto više noćenja", istaknuo je Tončinić, napomenuvši je kako iz godine u godinu raste ne samo zanimanje Austrijanaca za odmor u Hrvatskoj nego i hrvatskih izlagača za nastup na Bečkom turističkom sajmu, na kojem Lijepa Naša ove godine predstavlja svoju ponudu na štandu od 136,5 četvornih metara.

Ono što je posebno značajno za hrvatski turizam, prema Tončinićevim riječima, jest da austrijski turisti rado borave u našoj zemlji i u predsezoni i u posezoni, i to ne samo na našem Jadranu nego i u kontinentalnom dijelu Hrvatske.   

"O važnosti Austrije za hrvatski turizam slikovito govori i postignuti rekordni rezultat da je Hrvatsku lani posjetilo više od 1,4 milijuna Austrijanaca koji su ostvarili oko 7,7 milijuna noćenja, što je uistinu respektabilna brojka. U ukupnom broju ostvarenih inozemnih noćenja 2018. Austrijanci su na trećem mjestu, odmah iza Nijemaca i Slovenaca", otkrila nam je savjetnica Mrvoš, pohvalivši sjajnu suradnju veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji s bečkom podružnicom HTZ-a.

"Zadaća nam je zajednička, promovirati Hrvatsku kao poželjno turističko, gospodarsko i kulturno odredište za odmor. To i činimo pozivajući naše kolege diplomate iz cijelog svijeta, akreditirane u Austriji, da navrate u Hrvatsku i uvjere se u njezine ljepote i gostoprimstvo", dodala je. 

Mrvoš je također izrazila zadovoljstvo što je već prvog dana ovogodišnjeg Bečkog turističkog sajma interes Austrijanaca za Hrvatsku izuzetno velik.

Osim turizmom, Hrvati su se na bečkom sajmu predstavili i kulinarskom te enološkom ponudom. Vlasnik austrijske tvrtke AurA-Delikatesse Martin Jurić na sajmu je predstavio proizvode istarske destilerije u Buzetu, gradu tartufa, uglavnom vrhunske rakije i džemove i jedinstveni hrvatski džin. Premijerno je Austrijancima ponudio i prvi čips s tartufima za koji je ovaj marljivi i uspješni hrvatski poduzetnik s austrijskom adresom od Austrijanaca dobio mnoštvo pohvala.

Komentara 1

VI
VioletWilliamson
11:08 11.01.2019.

Izrađujem više od 7 tisuća dolara mjesečno radeći skraćeno radno vrijeme.Čula sam da mi drugi ljudi govore koliko novca mogu zaraditi na internetu,pa sam odlučio da ga pogledam.Započela sam i promijenila svoj život. Ovdje.........>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije