Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Božićni sajam 'Hrvatske loze' u Chicagu

Do sada su se veċ okušale u izradi i prodaji rezanaca i mlinaca. Uskoro slijedi prodaja kolača po tradicionalnoj hrvatskoj recepturi.
11. prosinca 2017. u 11:45 0 komentara 543 prikaza
Božićni sajam
Foto: Mara Karacic Cooper
Pogledajte galeriju 1/10

“Hrvatska Loza” kulturno-umjetničko je društvo koje djeluje poput male mašinerije, a na njihovoj domišljatosti pozavidjeli bi im mnogi. Riječ je o grupi vrijednih mama koje s ostalim roditeljima polaznika organiziraju svoje male radionice, a kojima je cilj namaknuti sredstva za financiranje društva.

Salzburg Ovaj vikend Predbožićni Salzburg uljepšat će i glazbenici iz Hrvatske

Za one željne prilike gledati ih kako nastupaju, “Hrvatska Loza” ovo ljeto kreċe na svoju malu turneju po Lijepoj Našoj.

Do sada su se veċ okušale u izradi i prodaji rezanaca i mlinaca, a uskoro slijedi prodaja kolača po tradicionalnoj hrvatskoj recepturi. Ove nedjelje u prostorima Župe blaženog Alojzija Stepinca organizirale su božićni sajam u Chicagu. Veċ nekoliko godina za uspjeh sajma najzaslužnija je Mary Bašan Kraljeviċ koja je pokretačka snaga ovog lijepog projekta. No prilika je to za sve članove da se okušaju u izradi originalnih hrvatskih darova. 

I dok se s jedne strane tako pomaže “Lozu”, s druge se trudi da hrvatska tradicija I dalje živi daleko od sjaja i blještavila adventskih slika kakve ovih dana gledamo iz domovine. Na trenutak, barem svojom originalnošċu, dio smo “hrvatskog” došašća daleko od Hrvatske.

Kursalon Tradicionalni koncert Zbor Otvorena srca i gostujući glazbenici približit će Bečanima hrvatski Božić Manuela Schmidt VIDEO Božićna knjiga gradišćanske Hrvatice Advent u Pandrofu Iz emisije Dobar dan Hrvati Pogledajte kako su gradišćanski Hrvati iz Pandrofa obilježili početak adventa
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.