Zagreb

HKD Napredak: Nastavit ćemo njegovati hrvatski identitet, kulturu i tradiciju diljem svijeta

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
16.10.2019.
u 20:31

Nikola Čiča, novoimenovani predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak, upoznao je državnog tajnika s planiranim aktivnostima i prioritetima

Državni tajnik Zvonko Milas sastao se u ponedjeljak s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Bosne i Hercegovine Nikolom Čičom i njegovim suradnicima. Sastanku je prisustvovala i savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini Žana Ćorić.

Nikola Čiča, novoimenovani predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak, upoznao je državnog tajnika s planiranim aktivnostima i prioritetima koje je nova uprava društva postavila pred sebe u sljedećem razdoblju, naglasivši ponajprije zadržavanje i aktivno uključivanje mladih u rad društva.

"Napredak ima značajnu ulogu i težinu diljem Bosne i Hercegovine, osobito u lokalnim zajednicama, na što smo posebno ponosni", istaknuo je Čiča, dodavši kako će društvo nastaviti njegovati hrvatski identitet, kulturu i tradiciju diljem svijeta. Zahvalio je državnom tajniku za svu pomoć i podršku koju je Središnji državni ured izvan Republike Hrvatske do sada pružao i nastavlja pružati Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Državni tajnik čestitao je predsjedniku HKD-a i novoj Središnjoj upravi HKD Napredak na nedavnom imenovanju istaknuvši kako Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske ima za cilj unapređivati suradnju i tražiti rješenja koja će polučiti dugoročni benefit i pomoć opstanku Hrvata na području Bosne i Hercegovine. Dodao je kako su upravi društva vrata Središnjeg državnog ureda uvijek otvorena za prijateljsku komunikaciju, na razini uzajamnog povjerenja i poštovanja, poželjevši im puno uspjeha u budućem radu.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak osnovano je 1902. zbog pomaganja učenicima i zanatlijama, a poslije i studentima. Školovali su i pomogli školovati oko 16 tisuća učenika i studenata, među kojima su i dva nobelovca Ivo Andrić i Vladimir Prelog, brojni likovni i literalni umjetnici te druge poznate osobe. HKD Napredak ima više od 20 tisuća članova u 64 podružnice diljem svijeta, a u društvu djeluje 47 različita sastava, skupina i sekcija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije