Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Premijer Plenković dao potporu projektima koji povezuju Hrvatsku i dijasporu

Tema sastanka bile su i V. hrvatske svjetske igre tijekom čijeg će se održavanja, u srpnju 2020. godine u Zagrebu, okupiti veliki broj mladih Hrvata iz cijelog svijeta
03. listopada 2019. u 10:32 0 komentara 42 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u srijedu u Banskim dvorima predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa Vinka Sablju. Sastanku su prisustvovali Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

U srednje škole Hrvatski svjetski kongres predlaže uvođenje predmeta o demografiji i iseljeništvu

Premijer Plenković istaknuo je punu potporu Vlade RH svemu što Hrvatski svjetski kongres poduzima u svijetu za promociju Lijepe Naše te jačanje suradnje i povezanosti Hrvatske i Hrvata koji žive izvan RH.
 
Vinko Sabljo upoznao je predsjednika Vlade s trenutačnim i predstojećim aktivnostima Hrvatskog svjetskog kongresa. Razgovarali su i o nedavnoj održanoj godišnjoj skupštini Središnjeg odbora HSK-a u Mostaru, na kojoj je iskazana potpora jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Andrej Plenković Programi i projekti Plenković na sastanku s predstavnicima hrvatske manjine u Republici Srbiji

Tema sastanka bile su i V. hrvatske svjetske igre tijekom čijeg će se održavanja, u srpnju 2020. godine u Zagrebu, okupiti veliki broj mladih Hrvata iz cijelog svijeta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.