Zagreb

Premijer Plenković dao potporu projektima koji povezuju Hrvatsku i dijasporu

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
03.10.2019.
u 10:32

Tema sastanka bile su i V. hrvatske svjetske igre tijekom čijeg će se održavanja, u srpnju 2020. godine u Zagrebu, okupiti veliki broj mladih Hrvata iz cijelog svijeta

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u srijedu u Banskim dvorima predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa Vinka Sablju. Sastanku su prisustvovali Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Premijer Plenković istaknuo je punu potporu Vlade RH svemu što Hrvatski svjetski kongres poduzima u svijetu za promociju Lijepe Naše te jačanje suradnje i povezanosti Hrvatske i Hrvata koji žive izvan RH.
 
Vinko Sabljo upoznao je predsjednika Vlade s trenutačnim i predstojećim aktivnostima Hrvatskog svjetskog kongresa. Razgovarali su i o nedavnoj održanoj godišnjoj skupštini Središnjeg odbora HSK-a u Mostaru, na kojoj je iskazana potpora jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Tema sastanka bile su i V. hrvatske svjetske igre tijekom čijeg će se održavanja, u srpnju 2020. godine u Zagrebu, okupiti veliki broj mladih Hrvata iz cijelog svijeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije