Trodnevna priredba

Gradišćanski Hrvati napravili feštu u središtu Beča

Foto: Snježana Herek
1/5
18.09.2018.
u 09:12

Kako nam je rekao kurator Hrvatskog centra Petar Tyran, u glazbenom dijelu priredbe nastupili su pjevači i ansambli iz Beča i Gradišća te susjedne Mađarske i Slovačke

I ovogodišnja "Ulična fešta" gradišćanskih Hrvata ispred Hrvatskog centra u Beču i proštenje (kiritof), potvrdili su da ova trodnevna priredba bogatog kulturno-vjerskog i glazbeno-gastronomskog sadržaja iz godine u godinu privlači ne samo sve više Hrvata iz Beča i Gradišća, nego i "pravih" Austrijanaca.

Austrijance je, prije svega, oduševila izvorna hrvatska glazba, pjesma, ples i naša dobra kapljica te kulinarski specijaliteti svih vrsta. 

Ljubitelji čitanja i glazbe također su došli na svoje, jer na hrvatskom jeziku po više nego simboličnim cijenama nudile su se knjige, kalendari i nosači zvuka. Za sve one koji su htjeli nešto više doznati o gradišćanskim Hrvatima i Hrvatskom centru, bio je postavljen Info-štand. Dakle, bogata ponuda za sve uzraste, pa tako i za djecu. 

A kada smo kod djece, ona iz Dječjeg vrtića "Viverica" koji djeluje u sklopu centra, bili su pravi hit svojim glazbenim i plesnim nastupom. 

Kako nam je rekao kurator Hrvatskog centra Petar Tyran, u glazbenom dijelu priredbe nastupili su pjevači i ansambli iz Beča i Gradišća te susjedne Mađarske i Slovačke.

"Goste su u petak zabavljali Alfred Vörös, Danijel Pavlović-Nino, tamburaši Bondersölj, a dobro raspoloženje nije nam uspjela pokvariti ni kiša koja je padala u nekoliko navrata. Svojim posjetom počastila nas je i diplomacija. U subotu je publiku oduševila Dječja skupina 'Črip' iz Devinskog Novog Sela pokraj Bratislave koju je vodila neumorna Tereza Mardiakova te mališani iz grupe "Pelikani" koja djeluje u sklopu Hadskog kola u Novom Selu na sjeveru Gradišća. Nastupio je i HKUD 'Naši običaji' iz Beča, Tamburica 'Uzlop', What`s UpCi i drugi" – istaknuo je Tyran.

Trodnevno slavlje završilo je u nedjelju svečanom svetom misom u Hrvatskom centru koju je predvodio Tome Krojer, dušobrižnik gradišćanskih Hrvata u Beču . 

Komentara 1

ŠO
Šokac1
11:03 18.09.2018.

Čisto sumnjam da su gradiščanski Hrvati priredili "Uličnu feštu". Ako se mislilo (u naslovu i u tekstu članka) na uličnu PROSLAVU, trebalo je tako i napisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije