Naslovnica Vijesti

Kreće nova emisija o gradišćanskim Hrvatima: 'Cilj nam je doći do 80 tisuća gledatelja'

Financiranje televizijske emisije na gradišćanskohrvatskom jeziku osigurano je kroz EU-Interreg projekt na tri godine
03. kolovoza 2018. u 10:02 0 komentara 91 prikaza
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatski kulturni i dokumentarni centar u ovu nedjelju 5. kolovoza 2018. na programu W24 i R9, s partnerima u Slovačkoj i Austriji, pokrenut će novi hrvatski televizijski magazin "Mi Hrvati". Polusatna emisija bit će na gradišćanskohrvatskom jeziku s prijevodom na njemački i slovački jezik.

Hrvati.TV Hrvati.TV Hrvati iz Švicarske i Njemačke pokreću svoj TV program: Želimo prikazati autentičnu sliku

Predsjednik Hrvatskog kulturnog i dokumentarnog centra Martin Ivančić rekao je kako će gledateljima u prvoj emisiji prikazati zašto su pokrenuli ovaj serijal i kako će se isti raditi. 

Jače povezati gradišćanske Hrvate

Također, Ivančić je naglasio da bolje planiraju povezati gradišćanske Hrvate u Austriji i Slovačkoj: "Ovom emisijom u javnosti planiramo promovirati dvojezičnost".

Jelena Nadinic Naučila gledatelje kako se prave "ciganice" Na argentinskoj televiziji predstavila hrvatsku kuhinju Mi, Hrvati Hrvati, Slovaci i Mađari pokreću svoju televiziju

Kada je riječ o sadržajima sljedećih emisija, najavljeni su izvještaji o priredbama i drugim kulturnim događajima. Također, bit će predstavljene dvojezične općine u Austriji i Slovačkoj, ali i uspješni Hrvati. U čak 72 emisije gledatelji će moći pratiti tečaj hrvatskog jezik koji je osmišljen u "Dvojezičnoj novoj srednjoj školi Veliki Borištof" na čelu s direktoricom Elvirom Heisinger.

Werner Herić Werner Herić Gradišćanski Hrvat na čelu ORF televizije: Ako gubiš publiku, ne možeš tražiti pretplatu

Cilj je doći do 80 tisuća gledatelja

Financiranje televizijske emisije na gradišćanskohrvatskom jeziku osigurano je kroz EU-Interreg projekt na tri godine. Na raspolaganje je milijun eura. Emisija će na rasporedu biti svake nedjelje u 16 sati na valu W24 i u 17.30 sati na valu R9. Moći će se pratiti i putem interneta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.