Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Gala večer u Torontu: Morate razviti čvršće veze sa svojim matičnim institucijama

Ivan Hrvoić prvi je "ratni predsjednik" AMCA-e Toronto, u razdoblju od 1990. do 1995
13. studenoga 2019. u 11:26 0 komentara 858 prikaza
Foto: Walter Sudetic
Pogledajte galeriju 1/6

Dobrotvorna gala večer članova i prijatelja Udruge bivših studenata sveučilišta iz Republike Hrvatske AMCA-e Toronto održana je 8. studenoga u Boulevard Clubu. Osamnaesta večera okupila je članstvo i prijatelje, poslovne ljude i umjetnike koji djeluju u zajednici Hrvata Ontarija.

Hrvoje Jurić Otišao na put oko svijeta električnim biciklom pa ga u Kanadi dočekala hrvatska večera

Pozdravnu riječ skupu uputio je generalni konzul Republike Hrvatske u Kanadi Ante Jović, koji je bio polaznik zagrebačkog sveučilišta i, kako je rekao, duhovni prijatelj AMCA-e Toronto.

Počasni gost i glavni govornik ovogodišnje večere bio je Mario Šafran, predsjednik UniZag asocijacije bivših studenata zagrebačkog sveučilišta i profesor na Fakultetu prometnih znanosti. U svome nadahnutom govoru pozvao je bivše studente hrvatskih sveučilišta da razviju čvršće veze sa svojim matičnim institucijama kako bi alumni iz cijelog svijeta ostvarili suradnju te podržali institucije iz
kojih su potekli.

Turnir u Norvalu 'Crven Bijeli Plavi Jadran' iz Chicaga pobjednik, Zaprešić Boysi zagrijali publiku

Svake godine na ovoj gala večeri budu dodijeljene tri godišnje nagrade istaknutim članovima hrvatske zajednice u Torontu i okolici. Godišnju nagradu za poseban doprinos hrvatskim zajednicama Ontarija tako je primila Caroline Spivak, a priznanje za poseban doprinos u području kulture i jezika dobio je Henry Hajdinjak. Glavnu nagradu za doprinos napretku AMCA-e primio je dr. Ivo Hrvoić, prvi predsjednik udruge. 

Ivan Hrvoić prvi je "ratni predsjednik" AMCA-e Toronto, u razdoblju od 1990. do 1995. U razdoblju Domovinskog rata AMCA Toronto i njezin prvi predsjednik naporno su radili na širenju istine o ratnim stradanjima u domovini lobiranjem u kanadskom parlamentu i uz stalnu prisutnost u medijima. 

Proslava i piknik Velika Gospa u Mississaugi: Nastavite brinuti o parku kako bi ostao u nasljeđu vašim potomcima

"Posebno mi je žao što s nama ovaj put nisu bili Duško Bezić, naš najstariji član, kojeg sam smatrao i dobrim prijateljem, zatim znanstvenik svjetskog glasa Mladen Vranić, počasni predsjednik udruge i Marko Mihić, koji su nas, nažalost, napustili protekle godine. Stoga se veselim što sam na gala večeri vidio neka nova lica i puno mladih ljudi. Nadam se i vjerujem da će se prisustvo većeg broja mladih na našim događanjima nastaviti te da smo pronašli modus kako održati vitalnost AMCA-e Toronto", rekao je predsjednik udruge ing. Krešimir Mustapić.

U kulturnom dijelu programa sestre Danijela i Julijana Hajdinjak izvele su splet jazz-pjesama. Večera je nastavljena u ugodnom druženju, čemu je pridonio tamburaški sastav "Volta". Sponzori večeri bili su Debbie Cosic (In2Ition), Eddy Mudronja (Jitsu Automotive), Zeljko Odorčić (NovaMarketing) i Miroslav Lovrić. Studente su sponzorirali Dubravko Barać i Biserka Butković.

Hamilton Hrvati u Kanadi oduševljeni predsjednicom: Ovo je neopisivo, ne mogu to objasniti

Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena, podijelila je svoje impresije: Malo je reći da me je AMCA Toronto obradovala ovom nagradom. Duboko sam počašćena i veliko mi je zadovoljstvo primiti priznanje u društvu ovako sposobnih, vrijednih i predanih ljudi. Ovom nagradom dobila sam priznanje za svoj rad, što je ojačalo moju samosvijest i samopouzdanje".

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.