Turnir u Norvalu

'Crven Bijeli Plavi Jadran' iz Chicaga pobjednik, Zaprešić Boysi zagrijali publiku

Foto: Sylvia Bandula
1/8
03.09.2019.
u 14:41

HNNK Toronto Zagreb organizirao 56. nogometni turnir hrvatskih kubova Kanade i SAD-a.

Domaćin ovogodišnjeg tradicionalnog turnira posljednjeg vikenda u kolovozu bio je HNNK Toronto Zagreb, a turnir je održan na nogometnim terenima Hrvatskog franjevačkog središta u Norvalu.

Osnovan 1970. godine, klub Zagreb iz Toronta čuva dugu tradiciju igranja nogometa među hrvatskom iseljenicima. Predsjednik kluba Darko Perković došao je na ideju da se kao gosti za turnir pozove bend Zaprešić Boysi, što su prihvatili i odbor i tajnik kluba Steve Žganjer.

Nastupi Zaprešić Boysa započeli su u Windsoru prije desetak dana, a središnji događaj bio je u Torontu. Tom prilikom na velikom stadionu BMO u subotu 28. kolovoza odigrana je počasna utakmica MLSE lige. U uzavreloj atmosferi prepunog stadiona meč između Toronto FC-a i Montreal Impacta završio je pobjedom torontske momčadi rezultatom 2:1. Utakmici su prethodila okupljanja članova hrvatske iseljeničke zajednice Ontarija i njihovih prijatelja s bendom Zaprešić Boys.

Foto: Susie Vukobrad

Uz zvuke hrvatske glazbe koja je evocirala prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo, dijelili su se autogrami i mnogi selfiji s omiljenim bendom. U međuvremenu Zaprešić Boysi oduševljavali su kanadske Hrvate u Hamiltonu i Kitcheneru, a naposljetku i u Norvalu u subotu i nedjelju na Sjevernoameričkom turniru. Njihovom su pristupačnosti bili oduševljeni svi, ponajviše djeca.

Nastup u večernjim satima na banketu privukao je velik broj posjetitelja. Zaprešić Boysi osvojili su srca kanadskih domaćina, gostiju iz SAD-a, a umalo su zasjenili i igrače na terenu.

U dva dana turnira igralo je 18 momčadi iz različitih gradova Kanade i SAD-a. Finalna utakmica održana je u nedjelju 1. rujna između dva američka kluba, "Crven Bijeli Plavi Jadran" iz Chicaga i kluba "Polet" iz New Yorka. Pobjednik ovogodišnjeg 56. turnira bila je momčad iz Chicaga.

Foto: Sylvia Bandula

Organizator, klub Zagreb iz Toronta, obavio je izvrstan posao u dnevnim i večernjim događajima koji su obogatili ovaj nogometni vikend. U organizacijskom odboru turnira naporno su radili Kruno Perković, Gordie Glavan, Sylvia Bandula, Danny Bandula, Josip Mitrović i Joe Bandula te članovi njihovih obitelji i prijatelji.

Na svečanom zatvaranju turnira u nedjelju navečer Hrvatski nacionalni nogometni savez Kanade i SAD-a podijelio je trofeje te nagrade i priznanja svojim dugogodišnjim članovima. Ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo bio je Mile Pocrnić iz momčadi London & St. Thomas Croatia. U nedjeljnom programu poseban gost banketa bila je Klapa Samoana čiji je dolazak organizirao Ivan Grbešić, tajnik Kanadsko-hrvatske gospodarske komore. I njihova je pjesma ponijela sve prisutne da im se pridruže u izvedbama svima dobro znanih uspješnica.

Foto: Sylvia Bandula

Zahvaljujući ovakvim dobro organiziranim sportskim događajima sa zabavnom notom okupljaju se različite generacije kanadskih i američkih Hrvata te se jača povezanost s domovinom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije