Proslava i piknik

Velika Gospa u Mississaugi: Nastavite brinuti o parku kako bi ostao u nasljeđu vašim potomcima

Foto: Ana Bačić
1/2
20.08.2019.
u 10:46

U samom središtu Mississauge, danas već gotovo milijunskog grada naslonjenog na Toronto, nalazi se veliki park "Father Kamber"

Tradicionalna proslava i piknik Velike Gospe koji se već nekoliko desetljeća održavaju u crkvenom parku "Father Kamber" u Mississaugi, proslavljeni su 18. kolovoza. 

U prisutnosti svećenika hrvatskih župa u Ontariju, središnje crkveno slavlje predvodio je preuzvišeni nadbiskup msgr. Petar Rajič, nedavno imenovani papinski nuncij u Litvi koji je rođen u Torontu u obitelji hrvatskih migranata.

Ovom središnjem slavlju prethodila je trodnevnica u čast blagdana Velike Gospe koja je bila prilika za duhovnu obnovu vjernika okolnih župa. Trodnevnica je održana u Crkvi Hrvatskih mučenika u Mississaugi uz koju se nalazi crkveni park. 

U samom središtu Mississauge, danas već gotovo milijunskog grada naslonjenog na Toronto, nalazi se veliki park "Father Kamber". Uz nogometna igrališta i bazen ovdje je i restoran u kojem se okupljaju kanadski Hrvati i ostali posjetitelji željni osvježenja i hlada. U restoranu se svakog vikenda održavaju piknici hrvatskih društava i udruga, uz tradicionalne pečenke i janjetinu, te nastupe lokalnih pjevača.

Ovogodišnja proslava Velike Gospe započela je procesijom kroz crkveni park, a nastavljena je svečanom koncelebriranom misom i nadahnutom propovijedi msgr. Petra Rajiča. Domaćin okupljanja bila je hrvatska župa iz Toronta, predvođena vlč. Mladenom Horvatom koji se zahvalio svima na pomoći tijekom organiziranja crkvenog slavlja i piknika. Pozvao je drugi i treći naraštaj hrvatskih iseljenika u Kanadi da nastavi brinuti o parku kako bi ostao u nasljeđu njihovim potomcima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije