Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Velika Gospa u Mississaugi: Nastavite brinuti o parku kako bi ostao u nasljeđu vašim potomcima

U samom središtu Mississauge, danas već gotovo milijunskog grada naslonjenog na Toronto, nalazi se veliki park "Father Kamber"
20. kolovoza 2019. u 10:46 0 komentara 694 prikaza
Foto: Ana Bačić
Pogledajte galeriju 1/2

Tradicionalna proslava i piknik Velike Gospe koji se već nekoliko desetljeća održavaju u crkvenom parku "Father Kamber" u Mississaugi, proslavljeni su 18. kolovoza. 

VELIKA FOTOGALERIJA Hrvati Chicaga 113. put su proslavili Veliku Gospu. Fotografije izgledaju impresivno

U prisutnosti svećenika hrvatskih župa u Ontariju, središnje crkveno slavlje predvodio je preuzvišeni nadbiskup msgr. Petar Rajič, nedavno imenovani papinski nuncij u Litvi koji je rođen u Torontu u obitelji hrvatskih migranata.

Ovom središnjem slavlju prethodila je trodnevnica u čast blagdana Velike Gospe koja je bila prilika za duhovnu obnovu vjernika okolnih župa. Trodnevnica je održana u Crkvi Hrvatskih mučenika u Mississaugi uz koju se nalazi crkveni park. 

Rajnsko-majnsko pastoralno područje Hodočašće vjernika u svetište Gospe žalosne u Marienthalu

U samom središtu Mississauge, danas već gotovo milijunskog grada naslonjenog na Toronto, nalazi se veliki park "Father Kamber". Uz nogometna igrališta i bazen ovdje je i restoran u kojem se okupljaju kanadski Hrvati i ostali posjetitelji željni osvježenja i hlada. U restoranu se svakog vikenda održavaju piknici hrvatskih društava i udruga, uz tradicionalne pečenke i janjetinu, te nastupe lokalnih pjevača.

Župa sv. Nikole Tavelića Ovako je proslavljena Velika Gospa u Winnipegu

Ovogodišnja proslava Velike Gospe započela je procesijom kroz crkveni park, a nastavljena je svečanom koncelebriranom misom i nadahnutom propovijedi msgr. Petra Rajiča. Domaćin okupljanja bila je hrvatska župa iz Toronta, predvođena vlč. Mladenom Horvatom koji se zahvalio svima na pomoći tijekom organiziranja crkvenog slavlja i piknika. Pozvao je drugi i treći naraštaj hrvatskih iseljenika u Kanadi da nastavi brinuti o parku kako bi ostao u nasljeđu njihovim potomcima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.