Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata upisuje nove članove

Članstvo ili pripadnost nekom drugom folklornom ansamblu ili tamburaškom orkestru nije prepreka
27. rujna 2019. u 08:58 0 komentara 38 prikaza
Foto: Petar Tyran

Folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata "Kolo Slavuj" iz Beča prima nove članove. Pozvani su svi oni koji rado plešu, pjevaju i tamburaju ili sviraju gusle ili neki drugi glazbeni instrument da se pridruže ansamblu, stoji u izvješću koje je medijima poslala predsjednica društva Gabrijela Novak-Karall.

Beč Gabriela Novak-Karall ponovno izabrana za predsjednicu ansambla 'Kolo Slavuj'

Članstvo ili pripadnost nekom drugom folklornom ansamblu ili tamburaškom orkestru nije prepreka.

"Dugogodišnje iskustvo velikog broja bivših i sadašnjih aktivnih članova ansambla dokazalo je da se to može dobro uskladiti, da može biti obogaćenje i obostrana korist za obje strane", istaknula je predsjednica "Kolo Slavuja", dodavši kako oni koji žele postati budući plesači ne trebaju imati iskustvo ili predznanje u plesnom folkloru, za razliku od onih koji žele postati članovi glazbenog sastava. Oni moraju imati određeno znanje i iskustvo u sviranju tambure ili nekog drugog glazbenog instrumenta.

ŠAROLiKOLO ŠAROLiKOLO Folkloraši Kola Slavuj novim koreografijama oduševili Bečane

Probe se održavaju u Hrvatskom centru u Beču (Schwindgasse 14) u 4. Bečkom stambenom okrugu i to utorkom od 18.30 do 20 sati za početnike u plesnom sastavu, a od 20 do 22 sata za već aktivne članove ansambla.

Sve informacije o društvu mogu se dobiti na njegovoj službenoj Facebook stranici, putem e-maila: ured@koloslavuj.at ili na telefonskom broju 0043 1 504 63 54.

Svi oni koji bi željeli postani novi članovi Folklornog ansambla gradišćanskih Hrvata pozvani su u utorak 8. listopada 2019. godine u 18.30 sati u Hrvatski centar u Beču, gdje će se pod geslom "Pridruži nam se, tancati-igrati-jačiti" održati skupni "Kolo Opening".

Više od sunca i mora Turistički klaster Slavonija predstavljen u Beču

Dodatni motiv za članstvo je i informacija da je "Kolo Slavuj" prošle godine organizirao koncertnu turneju s adventskim i božićnim programom pod naslovom "Zajačimo maljahnomu". Ansambl za ovu godinu upravo priprema i vježba isti program u proširenom izdanju koji će biti snimljen i na CD-u. Snimljeni nosač zvuka zatim će biti predstavljen na koncertnoj turneji ansambla u Hrvatskoj (Čakovec), Slovačkoj (Devinsko Novo Selo), Beču i Gradišću. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.