Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Gabriela Novak-Karall ponovno izabrana za predsjednicu ansambla 'Kolo Slavuj'

Kako se moglo čuti na sjednici, sastav za tekuću godinu planira proširenje adventskog programa "Zajačimo maljahnomu" i snimanje novog nosača zvuka s kojim će krenuti u vrijeme adventa ove godine na malu turneju
14. veljače 2019. u 09:59 0 komentara 106 prikaza
Foto: Petar Tyran

Glavna tajnica Hrvatskog centra u Beču Gabriela Novak-Karall ponovno je jednoglasno izabrana za predsjednicu Folklornog ansambla "Kolo Slavuj".  

Veliki Borištof Gradišćanski Hrvati dobili novu knjižnicu

Na generalnoj sjednici povjerenje prisutnih za sljedeće razdoblje dobio je dosadašnji Odbor ovog popularnog folklornog ansambla gradišćanskih Hrvata u sastavu Mathias Höld i Pavel Maly (potpredsjednik), Jutta Binder-Schoretits (tajnica) te Michael Navratil (blagajnik).

Potvrđeno je i umjetničko vodstvo – za plesni sastav odgovorni su Štefan Novak i Filip Tyran, za mladi plesni naraštaj Lydia Novak, Michael Navratil i Mathias Höld, za glazbeni sastav Pavel Maly, a Martin Kovač je zastupnik.

Beč Kako je gradišćanski Hrvat napravio uspješan posao s glasovirima

Kako se moglo čuti na sjednici, sastav za tekuću godinu planira proširenje adventskog programa "Zajačimo maljahnomu" i snimanje novog nosača zvuka s kojim će krenuti u vrijeme adventa ove godine na malu turneju serijom koncerata u Beču i Gradišću te u Slovačkoj i Mađarskoj, a vjerojatno i u Hrvatskoj.

Ansambl će 6. i 7 srpnja 2019. godine biti i sudionik Međunarodnog folklornog festivala u Lužicu "Lužica-Lausitz-Lusatia", a nakon toga će na turneju koju će obilježiti niz novih nastupa.

U znaku Slavonije Fotogalerija sa 72. hrvatskog bala u Beču

Hrvatski centar u Beču ponovno će biti mjesto plesa i pjesme. U njemu će se i ove godine održavati "Otvorene plesne večeri", a predviđeno je i sudjelovanje folkloraša na natjecanju "Drmeš da!", fotoprojektu s Markom Sučićem i ostalima.

Prije izbora staro-novog rukovodstva, nadležni iz Odbora podnijeli su izvješće za prošlu godinu, koja je za ansambl, kako je naglašeno, bila vrlo pozitivna. 

Uz nekoliko zanimljivih i uspješnih nastupa, posebno je istaknuto snimanje za TV emisiju "Klingendes Österreich", kao i predstavljanje adventskog programa "Zajačimo maljahnomu" te koncerti u Beču, Koljnofu, Hrvatskom Jandrofu i Cogrštofu. 

Gastro Fisch Brač U Beču otvorena dalmatinska ribarnica

Među uspjehe ansambla treba se ubrojiti i organizaciju prvog Kolo-Openinga, na kojem su se svi oni koji rado pjevaju i plešu mogli informirati kako postati član ovog prekograničnog gradišćanskohrvatskog folklornog ansambla. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.