Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Duhovna obnova svećenika Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima

Prije početka duhovne obnove mons. Milan Simčić, svećenik Riječke nadbiskupije, u kratkom je predavanju opisao djelatnost i prilike svećenika koji su uz pomoć Božje providnosti kupili tu kuću 1959. godine
07. prosinca 2018. u 23:32 0 komentara 59 prikaza
Foto: Vatican News

U povodu početka adventa, svećenici Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima imali su u prošlu subotu, u "Domu sv. Nikole Tavelića" sestara Služavki Maloga Isusa u Grottaferrati, duhovnu obnovu koju je predvodio duhovnik Zavoda pater Mihály Szentmártoni

Obljetnica 'Teško je dokučiti razlog zbog kojeg ste mnogi napustili svoj dom'

Po dolasku u Grottaferratu svećenici su s vicerektorom don Markom Đurinom posjetili generalnu kuću Školskih sestara franjevki Krista Kralja. Nakon upoznavanja s poviješću i aktivnostima družbe, uputili su se u kuću sestara Služavki Maloga Isusa. 

Prije početka duhovne obnove mons. Milan Simčić, svećenik Riječke nadbiskupije, u kratkom je predavanju opisao djelatnost i prilike svećenika koji su uz pomoć Božje providnosti kupili tu kuću 1959. godine, da bi u njoj nastavili poslanje i karitativnu aktivnost bratovštine Sv. Jeronima, u pomaganju hrvatskim izbjeglicama nakon Drugoga svjetskoga rata, koja se zbog političkih prilika morala iseliti iz Zavoda sv. Jeronima, prenosi Vatican News.

London Hrvatski dan sjećanja u spomen na žrtve stradanja u Domovinskom ratu

Duhovnik je potom održao nagovor na temu euharistije, nakon kojega je slavljena misa koju je predslavio nadbiskup Martin Vidović, apostolski nuncij. Prigodnu je propovijed održao pater Szentmártoni. Potaknut čitanjima iz Apokalipse te evanđeljem, koji govore o Gospodinovu ponovnom dolasku, duhovnik je posebno istaknuo milost koju primamo u svetoj ispovijedi te da sve ono što na zemlji budemo ispovjedili neće nas se pitati na posljednjem sudu.

Ante Gabrić Kako je hrvatski misionar oduševljavao vjernike u Indiji

Uz svećenike članove Zavoda, na duhovnoj su obnovi sudjelovali i mons. Juraj Batelja, postulator kauze blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, mons. Hrvoje Škrlec, savjetnik Apostolske nuncijature pri Europskoj uniji u Bruxellesu, časne sestre milosrdnice i djelatnice Zavoda.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.