London

Hrvatski dan sjećanja u spomen na žrtve stradanja u Domovinskom ratu

IKA
14.11.2018.
u 09:30

Proslavi Hrvatskoga dana sjećanja u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Londonu prethodila je duhovna obnova od 10. do 11. studenoga, koju je predvodio vlč. Radigović uz glazbenu pratnju i svjedočenje Jelene i Stijepa Gleđ Markosa

Hrvatski dan sjećanja u spomen na žrtve Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu, Hrvatska katolička misija u Londonu obilježila je u nedjelju 11. studenoga misom koju je predvodio voditelj misije fra Ljubomir Šimunović, u koncelebraciji sa župnikom Kašine i utemeljiteljem zajednice Dobri pastir Draženom Radigovićem.

U homiliji je vlč. Radigović naglasio kako su zajednička molitva i nedjeljna euharistija najjači temelj zdravog braka, obitelji i domovine. Nakon mise održan je prigodni program. 

"Obilježavanjem Hrvatskog dana sjećanja molimo za pokoj mrtvima, ali i oslobođenje, ozdravljenje i Božji blagoslov živima koji su svojom patnjom i žrtvom pridonijeli hrvatskoj slobodi", rekao je fra Ljubomir dodavši, "stradanja Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta u Domovinskom ratu zavrjeđuju naše sjećanje i poštovanje."

Misi i komemoraciji prisustvovali su vojni izaslanik brigadir Damir Terzić i hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Igor Pokaz...

"Iz nametnutog nam Domovinskog rata izišli smo kao pobjednici, uzdignute glave, punoga srca, okupljeni u zajedništvu kao nikada prije. Svega toga ne bi bilo bez Vukovara, grada na obali Dunava, koji je, na braniku Hrvatske, tih dana predstavljao Škabrnju, Lovas, Erdut, Lovinac, Lipik, Glinu, Petrinju, Zadar i Dubrovnik i sva druga bojišta i stratišta gdje se ginulo za Hrvatsku. Nećemo nikada zaboraviti njihovu žrtvu i bol njihovih najmilijih", istaknuo je Pokaz.

Na kraju programa tenor Stijepo Gleđ Markos izveo je nekoliko domoljubnih pjesama.

Proslavi Hrvatskoga dana sjećanja u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Londonu prethodila je duhovna obnova od 10. do 11. studenoga, koju je predvodio vlč. Radigović uz glazbenu pratnju i svjedočenje Jelene i Stijepa Gleđ Markosa.

U dvodnevnom programu u londonskoj crkvi Presvetog srca u Westminsteru sudionici obnove razmatrali su o obitelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije