Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Kako je hrvatski misionar oduševljavao vjernike u Indiji

Bio je misionar koji je oduševljavao vjernike svojom jednostavnom i razumljivom propovijedi na bengalskom jeziku koji je izvrsno govorio
22. studenoga 2018. u 10:18 0 komentara 108 prikaza
Foto: IKA

U povodu obilježavanja 30 godina od smrti sluge Božjega o. Ante Gabrića SJ, misionara u Indiji, u utorak su u crkvi Presvetog Srca Isusova u Rezidenciji Družbe Isusove na splitskom Manušu svoja svjedočanstva o suživotu s ocem Gabrićem svjedočila dvojica svećenika iz biskupije u kojoj je o. Ante Gabrić djelovao.

don Velimir Tomić Hrvatski misionar u Tanzaniji: Afrički čovjek neupitno je odan Bogu

O. Ante Tustonjić, vicepostulator kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića, predstavljajući subraću iz Indije, podsjetio je kako je proces za proglašenje o. Ante Gabrića blaženim započeo 2015. godine na 100. obljetnicu rođenja o. Ante Gabrića te da je mnogo toga već odrađeno i sve je u očekivanju toga događaja.

O misionaru Gabriću prvi je svjedočio vlč. Silvester Xavier, koji je bio njegov kapelan i kojemu je o. Ante preminuo na rukama. Svjedočio je taj trenutak i ono što mu je prethodilo. O. Ante bio je nemoćan, ali se odjednom podigao spremio, sjajio kao svetac te kazao da mu je ići Isusu. 

Marko Jukić Lima Upoznajte najmlađeg hrvatskog misionara

Vlč. Boidya Prolay kao dijete ministrirao je o. Anti i kaže kako je njegovo svećeničko zvanje plod Gabrićeva djelovanja među njima. Naglasio je da su došli kako bi vidjeli odakle potječe o. Ante Gabrić i da zahvale hrvatskom narodu što su im dali takvog čovjeka.

Bio je misionar koji je oduševljavao vjernike svojom jednostavnom i razumljivom propovijedi na bengalskom jeziku koji je izvrsno govorio,

Raimund Temel Iz emisije Dobar dan Hrvati Pokopan misionar Raimund Temel. Evo po čemu će ostati zapamćen

Bio je jedan od njih i takvog su ga prihvaćali. Za njih on nije umro nego nastavlja preko njih djelovati i dalje. Tako se u siječnju 2019. otvara škola u Marijapoliju za djecu koja će nositi ime o. Ante Gabrića i sa zahvalnošću je istaknuo da su brojni Hrvati uvelike pomogli u realizaciji tog projekta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.