Naslovnica Vijesti

Hrvatski seminar za strane slaviste

Polaznici su strani studenti kroatistike i slavistike, sveučilišni nastavnici koji predaju hrvatski jezik i književnost na inozemnim sveučilištima, stručnjaci koji se bave kroatističkim temama na različitim znanstvenim ustanovama te prevoditelji s hrvatskoga jezika
08. kolovoza 2017. u 11:47 0 komentara 263 prikaza
Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Zagrebačka slavistička škola i ove godine održat će se u Dubrovniku, od 21. kolovoza do 1. rujna, pod vodstvom doc. dr. sc. Tatjane Pišković.

Zagreb Potiče se povratak Dodijeljeno 215 stipendija za učenje hrvatskog jezika

Sudjelovanjem u nastavnome dijelu programa, polaznici će moći poboljšati svoje znanje hrvatskoga jezika te proučavati odabrane lingvističke, književne, povijesne i kulturološke teme. Predavanje će se usredotočiti na temu "Izvedbe roda u hrvatskome jeziku, književnosti i kulturi". 

Zagrebačka slavistička škola (Hrvatski seminar za strane slaviste) posebna je djelatnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Polaznici su strani studenti kroatistike i slavistike, sveučilišni nastavnici koji predaju hrvatski jezik i književnost na inozemnim sveučilištima, stručnjaci koji se bave kroatističkim temama na različitim znanstvenim ustanovama te prevoditelji s hrvatskoga jezika. 

Sudionici seminara iz hrvatskog iseljeništva i manjinskih zajednica dobili su stipendije Hrvatske matice iseljenika i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Troškovi škole, cijena cijelog aranžmana (nastava, kulturni program, stručni izleti, polupansion u hotelu) stoje 1500 eura po osobi, dok cijena sudjelovanja u nastavi i kulturnom programu iznosi 600 eura po osobi.

Za detaljnije informacije svi zainteresirani se mogu javiti Organizacijskomu odboru.

Četiri kampa Na otoku Pagu uči se hrvatski jezik Sjednica Vijeća Zagreb Prva sjednica Vijeća za učenje hrvatskog kao drugog, stranog i nasljednog jezika Hrvatski jezik Izleti, druženje... Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture ove godine okupila 28 polaznika
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.