Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Čović u Chicagu: Potrebno je izmijeniti izborni zakon kako bi Hrvati uistinu bili ravnopravni

Dragan Čović
Foto: Predsjedništvo BiH
1/7
18.09.2017.
u 05:40

"To će rezultirati otklanjanjem svih nedostataka koji Bosnu i Hercegovinu čine nepravednom državom"

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se jučer u Chicagu s nadbiskupom dr. Blaseom Josephom Cupichem, predstavnicima Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji i pripadnicima hrvatske zajednice.

Kardinal Cupich upoznao je Čovića s djelovanjem Katoličke Crkve u Sjedinjenim Američkim Državama, posebice svoje arhidijeceze koja je treća po brojnosti, dok je Čović govorio o trenutačnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH naglasio je da Hrvati, vođeni kršćanskim vrijednostima, nastoje potaknuti dijalog s predstavnicima drugih dvaju naroda.

"To će rezultirati otklanjanjem svih nedostataka koji Bosnu i Hercegovinu čine nepravednom državom. Potrebno je izmijeniti izborni zakon kako bi Hrvati bili uistinu ravnopravni s druga dva naroda", istaknuo je Čović uoči posjeta Hrvatskoj franjevačkoj kustodiji Svete Obitelji.

Fra Jozo Grbeš, kustos provincije koja administrativno pokriva dijelove Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, upoznao je Čovića s njihovim djelovanjem.  

Istaknuo je kako su franjevci angažirani i u drugim oblicima apostolata te istaknuo izdavanje knjiga i časopisa za one koji na američkom kontinentu govore hrvatskim jezikom. 

Izaslanstvo predvođeno Čovićem posjetilo je i Hrvatski etnički institut te pripadnike hrvatske zajednice.

Komentara 3

Avatar southman
southman
10:48 18.09.2017.

Samo prava i istinska konstitutivnost hrvata u BiH je garancija stabilnosti BiH i njenog puta u EU kao krajnji cilj. jednio tako se može i islamski fundalizam i velikosprska ideja potpomognuta od strane Rusije spriječiti u naumu, što bi u konačnici reultiralo trajnom destabilizacijom Hrvatske. Stoga je igranje na kartu SAD-a od ogromne važnosti !

BA
Bagerdzia
10:40 18.09.2017.

Potrebno je promjeniti POREZNI zakon, kako bi svi oni koji glasaju na Hrvatskim izborima, plaćali porez u Hrvatskoj. Hoćete glasati? Samo slobodno. Molim vas javite nam koja su vam bila primanja prošle godine kako bi vam poslali račun, Vaša HRVATSKA porezna uprava. Lako Hercegovcima, glasaju u Bih, glasaju u Hrvatskoj, a porez ne plaćaju nikome. #ravnopravnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije