Zagreb

Dopredsjednik Hrvatske bratske zajednice iz Amerike posjetio Večernji list i Moju Hrvatsku

Foto: Franjo Bertović
13.07.2018.
u 16:58

Nakon razgledavanja prostorija bilo mi je drago susresti se s Draženom Klarićem, glavnim urednikom Večernjeg lista i Slavkom Janžićem, voditeljem distribucije. Oni su me informirali o svom radu i nastojanjima da bi svijet bio bolji i dostojanstveniji ljudskog življenja

Moj kratki, ali ugodan posjet domovini Hrvatskoj pružio mi je izvanrednu priliku da posjetim nekoliko uglednih institucija i medijskih kuća. Danas, trećeg dana nakon još pobjede hrvatske nogometne reprezentacije nad Engleskom i ulaska u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, ponovno sam pogledao knjižicu "Hrvatska kakvu trebamo" koju je izdao Večernji list. 

Viziju moderne države iznijelo je nekoliko stručnih i poznatih imena obrađujući demografsku stranu, obrazovanje, nacionalnu problematiku, politički sustav, poljoprivredu, prehrambenu industriju, razvoj turizma, energetiku, očuvanje okoliša, utjecaj na klimatske promjena, ugled Hrvatske u svijetu te odnos prema prošlosti. To je doista dokument koji je vrijedno pročitati zbog spoznaje nešto drugačijih razmišljanja, prilaza i uočavanja pruženih mogućnosti, ali i problema s kojima se susrećemo.

Sada kad smo puni emocija i praćeni od mnogih na svjetskoj pozornici, pala mi je na um misao "složnost i zajedništvo". To pokazuje i ovo nogometno prvenstvo koje predvodi naša Hrvatska. Svi ciljevi su ostvarivi ako smo složni i ispunjeni duhom zajedništva. A mi Hrvati smo doista zajedno kada je to potrebno. Još uvijek su živa sjećanja na Domovinski rat i tadašnju slogu u domovini i svijetu. Ovo je dobra prilika da se toga prisjetimo uz uvjet "da se ne bojimo promjena", kako je to istaknuo glavni urednik
spomenute publikacije i Večernjeg lista Dražen Klarić. 

Taj uvjet potkrepljuju i činjenice "change" ili "think differently" koje je izrekao utemeljitelj Applea Steve Jobs. Mislim da su rijetki Hrvati u domovini i svijetu koji nisu pratili ovu posljednju nogometnu utakmicu. Igrali smo, navijali, strepili i na kraju se veselili. Rezultati nisu izostali! Bit ćemo zajedno i u nedjelju, gledati utakmicu, slušati komentatore sportskih događanja o maloj i lijepoj zemlji Hrvatskoj koja je pokazala i dokazala da zna što hoće. Sretno vatreni, tu smo, uz vas!

Večernji list posjetio sam na poziv Ivana Rila, urednika za iseljeništvo. Osjećao sam se počašćeno. Njihova redakcija doista izgleda otmjeno i radno. Mnoštvo novinara, računala, telefonskih poziva i razgovora te moderan televizijski studio zaokupljali su moju pažnju. 

Nakon razgledavanja prostorija bilo mi je drago susresti se s Draženom Klarićem, glavnim urednikom Večernjeg lista i Slavkom Janžićem, voditeljem distribucije. Oni su me informirali o svom radu i nastojanjima da bi svijet bio bolji i dostojanstveniji ljudskog življenja. 

Ponovno ću citirati riječi glavnog urednika Klarića koje je izrekao u jednom od svojih govora: "I u srazu s novim, brzim i agresivnim medijima, pokazalo se kudikamo otpornije nego što smo mogli očekivati. U doba fake newsa, netočnih, izmišljenih ili samo djelomično točnih informacija koje se brzo šire društvenim mrežama i medijskim platformama, važnost medijskog brenda s dugom tradicijom postaje utočište za čitatelje i referentna točka za građane i druge medije".

Meni je preostalo da pohvalim portal Moja Hrvatska i mrežu dopisnika iz dijaspore koju je satkao Ivan Ril. To je dobra poveznica našeg naroda u domovini i svijetu, ali i prilika da kroz tekstove, slikovne i video prikaze doznamo više jedni o drugima, ili nešto novo naučimo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije