Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Dopredsjednik Hrvatske bratske zajednice iz Amerike posjetio Večernji list i Moju Hrvatsku

Nakon razgledavanja prostorija bilo mi je drago susresti se s Draženom Klarićem, glavnim urednikom Večernjeg lista i Slavkom Janžićem, voditeljem distribucije. Oni su me informirali o svom radu i nastojanjima da bi svijet bio bolji i dostojanstveniji ljudskog življenja
13. srpnja 2018. u 16:58 0 komentara 370 prikaza
Foto: Franjo Bertović

Moj kratki, ali ugodan posjet domovini Hrvatskoj pružio mi je izvanrednu priliku da posjetim nekoliko uglednih institucija i medijskih kuća. Danas, trećeg dana nakon još pobjede hrvatske nogometne reprezentacije nad Engleskom i ulaska u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, ponovno sam pogledao knjižicu "Hrvatska kakvu trebamo" koju je izdao Večernji list. 

Zajedničar Pittsburgh Hrvatska bratska zajednica u Americi piše o Mojoj Hrvatskoj

Viziju moderne države iznijelo je nekoliko stručnih i poznatih imena obrađujući demografsku stranu, obrazovanje, nacionalnu problematiku, politički sustav, poljoprivredu, prehrambenu industriju, razvoj turizma, energetiku, očuvanje okoliša, utjecaj na klimatske promjena, ugled Hrvatske u svijetu te odnos prema prošlosti. To je doista dokument koji je vrijedno pročitati zbog spoznaje nešto drugačijih razmišljanja, prilaza i uočavanja pruženih mogućnosti, ali i problema s kojima se susrećemo.

Sada kad smo puni emocija i praćeni od mnogih na svjetskoj pozornici, pala mi je na um misao "složnost i zajedništvo". To pokazuje i ovo nogometno prvenstvo koje predvodi naša Hrvatska. Svi ciljevi su ostvarivi ako smo složni i ispunjeni duhom zajedništva. A mi Hrvati smo doista zajedno kada je to potrebno. Još uvijek su živa sjećanja na Domovinski rat i tadašnju slogu u domovini i svijetu. Ovo je dobra prilika da se toga prisjetimo uz uvjet "da se ne bojimo promjena", kako je to istaknuo glavni urednik
spomenute publikacije i Večernjeg lista Dražen Klarić. 

Ponosni smo na naše iseljenike Evo kako je bilo na Tamburaškom festivalu mladih Hrvatske bratske zajednice

Taj uvjet potkrepljuju i činjenice "change" ili "think differently" koje je izrekao utemeljitelj Applea Steve Jobs. Mislim da su rijetki Hrvati u domovini i svijetu koji nisu pratili ovu posljednju nogometnu utakmicu. Igrali smo, navijali, strepili i na kraju se veselili. Rezultati nisu izostali! Bit ćemo zajedno i u nedjelju, gledati utakmicu, slušati komentatore sportskih događanja o maloj i lijepoj zemlji Hrvatskoj koja je pokazala i dokazala da zna što hoće. Sretno vatreni, tu smo, uz vas!

Hrvatska bratska zajednica Za obnovu vodotornja Hrvatska bratska zajednica u Vukovar šalje 25 tisuća dolara

Večernji list posjetio sam na poziv Ivana Rila, urednika za iseljeništvo. Osjećao sam se počašćeno. Njihova redakcija doista izgleda otmjeno i radno. Mnoštvo novinara, računala, telefonskih poziva i razgovora te moderan televizijski studio zaokupljali su moju pažnju. 

Nakon razgledavanja prostorija bilo mi je drago susresti se s Draženom Klarićem, glavnim urednikom Večernjeg lista i Slavkom Janžićem, voditeljem distribucije. Oni su me informirali o svom radu i nastojanjima da bi svijet bio bolji i dostojanstveniji ljudskog življenja. 

Košarkaški turnir Pittsburgh Sportski duh i zajedništvo. Košarkaško prvenstvo Hrvatske bratske zajednice u Americi

Ponovno ću citirati riječi glavnog urednika Klarića koje je izrekao u jednom od svojih govora: "I u srazu s novim, brzim i agresivnim medijima, pokazalo se kudikamo otpornije nego što smo mogli očekivati. U doba fake newsa, netočnih, izmišljenih ili samo djelomično točnih informacija koje se brzo šire društvenim mrežama i medijskim platformama, važnost medijskog brenda s dugom tradicijom postaje utočište za čitatelje i referentna točka za građane i druge medije".

Meni je preostalo da pohvalim portal Moja Hrvatska i mrežu dopisnika iz dijaspore koju je satkao Ivan Ril. To je dobra poveznica našeg naroda u domovini i svijetu, ali i prilika da kroz tekstove, slikovne i video prikaze doznamo više jedni o drugima, ili nešto novo naučimo.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.