Naslovnica Vijesti

Dobre vijesti iz hrvatskog konzulata u Melbourneu

Generalni konzul Joseph Petric rekao je srijedu CNN-u da su u pošiljci bila tri manja paketića i kako nije bilo potrebe da se konzulat evakuira
09. siječnja 2019. u 13:10 0 komentara 76 prikaza
Foto: GettyImages

Svi djelatnici hrvatskog konzulata u Melbourneu, koji su bili u doticaju sa sumnjivom pošiljkom, dobro su, priopćilo je u srijedu hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Odlikovan Zanimljivo otkriće! Sin hrvatskog emigranta iz Australije borio se 1945. protiv Japanaca

Podsjetimo, generalni konzulat Republike Hrvatske u Melbourneu zaprimio je sumnjivu pošiljku putem redovne pošte u srijedu u 12 sati po lokalnom vremenu.

"Konzulat je odmah obavijestio nadležne institucije, a policija je nedugo nakon toga izašla na teren te dodatno osigurala paket i uz ostale službe pokrenula izvide u vezi sa sadržajem paketa", piše u priopćenju.

Valentin Perković Hrvat iz Australije: Ne želimo politiku, nego posao

"Slične pakete zaprimilo je desetak diplomatskih predstavništava sa sjedištem u Melbourneu, a budući da istraga još uvijek traje, zasad nemamo saznanja o pojedinostima", kažu u MVEP-u i dodaju da Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Australiji nije zaprimilo takvu pošiljku.

Generalni konzul Joseph Petric rekao je srijedu CNN-u da su u pošiljci bila tri manja paketića i kako nije bilo potrebe da se konzulat evakuira.

SESTRE Kako je slovo J povezalo dvije Hrvatice iz Australije i učinilo ih uspješnim ženama

Australski mediji prenose da su paketi poslani na adrese ukupno 14 diplomatskih predstavništava i, osim hrvatskog konzulata, navode da se, među ostalim, radi o američkom, indijskom, pakistanskom, francuskom, južnokorejskom, grčkom i švicarskom konzulatu u Melbourneu. 

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.