MVEP

Dobre vijesti iz hrvatskog konzulata u Melbourneu

GettyImages
09.01.2019.
u 13:10

Generalni konzul Joseph Petric rekao je srijedu CNN-u da su u pošiljci bila tri manja paketića i kako nije bilo potrebe da se konzulat evakuira

Svi djelatnici hrvatskog konzulata u Melbourneu, koji su bili u doticaju sa sumnjivom pošiljkom, dobro su, priopćilo je u srijedu hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Podsjetimo, generalni konzulat Republike Hrvatske u Melbourneu zaprimio je sumnjivu pošiljku putem redovne pošte u srijedu u 12 sati po lokalnom vremenu.

"Konzulat je odmah obavijestio nadležne institucije, a policija je nedugo nakon toga izašla na teren te dodatno osigurala paket i uz ostale službe pokrenula izvide u vezi sa sadržajem paketa", piše u priopćenju.

"Slične pakete zaprimilo je desetak diplomatskih predstavništava sa sjedištem u Melbourneu, a budući da istraga još uvijek traje, zasad nemamo saznanja o pojedinostima", kažu u MVEP-u i dodaju da Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Australiji nije zaprimilo takvu pošiljku.

Generalni konzul Joseph Petric rekao je srijedu CNN-u da su u pošiljci bila tri manja paketića i kako nije bilo potrebe da se konzulat evakuira.

Australski mediji prenose da su paketi poslani na adrese ukupno 14 diplomatskih predstavništava i, osim hrvatskog konzulata, navode da se, među ostalim, radi o američkom, indijskom, pakistanskom, francuskom, južnokorejskom, grčkom i švicarskom konzulatu u Melbourneu. 

Mediji prenose da neki paketi sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije