Naslovnica Priče

Kako je slovo J povezalo dvije Hrvatice iz Australije i učinilo ih uspješnim ženama

Naše sugovornice složne su u tome što žele, iako nisu rođene sestre, spaja ih mnogo zajedničkih osobina i ideja
11. kolovoza 2018. u 12:50 0 komentara 1103 prikaza
Foto: SBS.com.au

Prijateljice Ljubenka Milunović i Dijanna Mulhearn iz Australije nedavno su pokrenule modnu marku za korpulentnije žene pod nazivom SESTRE. 

Omorina 'U Australiji niti te tko voli niti te tko mrzi, a to je gore nego biti mrtav'

Obje s hrvatskim korijenima, za radio SBS.com.au govorile su o tome kako su se upoznale, što rade, za koga stvaraju i kako se na njihov posao odražava njihovo nasljeđe...

"Mi smo SESTRE. Nismo sestre. Ali, jesmo", uz smijeh su rekle obje.

"Modna marka SESTRE je kao sestrinstvo za žene koje se zbog svoje građe osjećaju zapostavljeno u modi. Stoga smo htjele pozvati pripadnice ljepšeg spola u svoj svijet kao sestre da bismo ih tako mogle podržati i pomoći im da se odjenu na način kako se žele odijevati, da se osjećaju važnima u modi, jer kao što znate, većina modnih odjevnih predmeta staje kod veličine 14. Mi počinjem od spomenute veličine i stvaramo modernu, lijepu odjeću na koju žene mogu biti ponosne. Ne stvaramo veliku odjeću za prekrivanje tijela", rekla je Ljubenka Milunović. 

Povijest Hrvati u u Broken Hillu, najpoznatijem rudarskom središtu Australije

Njezinu poslovnu partnericu Dijannu pitali smo čime se inače bave...

"Dugo sam se, kroz odnose s javnošću i oglašavanje, bavila luksuznim modnim markama, a nakon što sam rodila sina počela sam pisati o modi, jer više nisam htjela toliko putovati zbog posla. Zahvaljujući pisanju, pomalo sam prešla u savjetovanje za modne marke i uključila se više u sam proces modnog dizajna. Magistrirala sam dizajn i to izravno utječe na posao koji radim za marku SESTRE".

Ljubenka nam je zatim ispričala kako je nju životni put doveo do marke za korpulentnije žene...

"A ja sam model za pune s međunarodnom karijerom dugom već više od 25 godina, što znači da sam jako dobro upoznata s našim klijentima. Stoga bismo mi kao SESTRE na tržište željele donijeti nešto novo, inovativno, usredotočujući se ponajprije na poslovnu ženu i isti takav svijet". 

Port Lincoln Turbulentna vremena Ugroženi poslovi Hrvata u Australiji, nasljednika 'baruna tune'

Na priču o poslovnoj ženi, koja je obično posve zapostavljena u modnom svijetu, nadovezala se Dianna, otkrivši zašto su odabrale takav put...

"Zanima nas poslovna žena, ponajprije zato što mislimo da njoj najviše možemo pomoći. Na tržištu je mnogo marki za punije osobe, koje nude svakodnevnu odjeću, no mi želimo svojim SESTRAMA da se bolje snađu u poslu, da otvore mogućnosti, da se ne osjećaju da nešto propuštaju zato što ne izgledaju kako se to u poslovnom svijetu očekuje. Želimo im pomoći da zatraže to promaknuće te da predstavljaju svoje tvrtke isto kao što to rade njihove sestre krhkije građe!"

Naše sugovornice složne su u tome što žele, iako nisu rođene sestre, spaja ih mnogo zajedničkih osobina i ideja...

Zanimalo nas je kako su se upoznale i kako je počela njihova suradnja. Ljubenka nam je otkrila da je sve započelo u lokalnoj školi koju su pohađala njihova djeca. Dijanna je dodala kako su one na prvi pogled postale SESTRE te da su prijateljice od tog trenutka...

"Upoznale smo se prije pet godina. Djeca su nam išla u istu osnovnu školu. Kada smo nakon nekog vremena shvatile da obje imamo slovo J u imenima, odmah smo znale da smo SESTRE", istaknula je Dijanna.

Posudili novac za povratak U Australiji im obećali brda i doline, a dočekalo ih gorko razočaranje

"Kada nađeš nekoga tko može izgovoriti Ljubenka i tko ispravno može reći Dijanna, odmah znaš da se radi o kulturnom podrijetlu koje će te povezati, da se radi o sličnom odgoju i o razumijevanju toga kako svijet funkcionira, odnosno kako ga vidiš. Dakle, od toga trenutka postale smo dobre prijateljice, a ideja o modnoj marki SESTRE rodila se kad je Ljubenka zbog posla trebala odjeću malo profinjenijeg stila. Nazvala me i rekla da joj nešto moram napraviti. Htjela je da joj pomognem da se odjene na određeni način jer nije mogla pronaći odgovarajuću odjeću. Na početku sam se opirala, no nakon dugog procesa, u koji je bila uključena još jedna naša prijateljica, sjele smo zajedno i shvatile da imamo istu viziju. Ljubenka je dolazila iz tog svijeta gdje točno zna kako se žena želi osjećati, a ja sam imala dizajnersko iskustvo, dakle imale smo istu viziju, ali iz drugačije perspektive", zaključila je Dijanna.

Dodajmo na kraju kako su Dijannini roditelji Hrvati, dok je Ljubenka iz miješanog hrvatsko-srpskog braka. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.