Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Brojni hrvatski poduzetnici na Danu otvorenih vrata u Beču

Kako je Gradišće uspješno u povlačenju sredstava iz strukturnih fondova Europske unije, na skupu je bila i predstavnica Hrvatske gospodarske agencije u Gradišću Klaudia Paulitsch
20. ožujka 2018. u 10:20 0 komentara 1004 prikaza
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/4

"Uspješna politika je ona koja ima uspješno gospodarstvo i zato vam svima hvala na suradnji kojom pridonosite stvaranju pozitivnog imidža ovdje o Hrvatima, ne samo iz Lijepe Naše nego i Bosne i Hercegovine", rekla je hrvatska veleposlanica dr. Vesna Cvjetković na Danu otvorenih vrata Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji, održanom u hrvatskom veleposlanstvu u Beču. 

Predavanje Ponovno otkriće pomalo zaboravljenog Klimta u Rijeci

Cvjetković je kao primjer uspješnosti Hrvata u Austriji izdvojila novoizabranog predsjednika udruge Niku Ilića, inače vlasnika bečke tvrtke Stahlbau GmbH i jednog od vodećih lokalnih proizvođača čeličnih konstrukcija.

Govorila je i o izvještavanju austrijskih medija o problematici ograničenog pristupa tržištu rada za hrvatske državljane i namjeri austrijske koalicijske vlade da potpuno iskoristi mogućnost produženja ograničenja za sljedeće dvije godine.

Pozdravivši uvodno sve okupljene uime Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji, utemeljene 2011. godine, Ilić se zahvalio na ukazanom povjerenju i najavio skoro useljenje ove zajednice, koja broji stotinjak članova, u nove prostorije u Beču.

Savjetnica za gospodarstvo u hrvatskom veleposlanstvu i idejna začetnica okupljanja naših poduzetnika Tatjana Mrvoš rekla je kako je glavna zadaća njihova gospodarskog odjela povezivanje i umrežavanje poduzetnika iz Hrvatske s poduzetnicima hrvatskih korijena u Austriji, pružanje potpore hrvatskim tvrtkama pri izlasku na austrijsko tržište te promicanje Lijepe Naše kao zemlje pogodne za ulaganja.

Kako je Gradišće uspješno u povlačenju sredstava iz strukturnih fondova Europske unije, na bečkom skupu bila je i predstavnica Hrvatske gospodarske agencije u Gradišću Klaudia Paulitsch.

"Ovakvi poduzetnički skupovi i suradnja s HUP-om posebno su nam važni zbog razmjene iskustava, kao i međusobnog umrežavanja radi daljnjeg unapređenja austrijsko-hrvatskih odnosa", naglasila je Paulitsch. 

Na skup su također došli i čelni ljudi austrijske Agencije za EU integraciju i gospodarski razvoj (AEI), Gerald Ebinger i Bernhard Herics, koje inače zanima suradnja s hrvatskim institucijama, posebno na projektima financiranima iz Europskog socijalnog fonda koji Hrvatskoj stoji na raspolaganju. 

Nina Badrić Koncert Čarobne vibracije Nine Badrić u Beču Zrinka Kinda Beč Zrinka Kinda o ženama u gradišćanskohrvatskoj književnosti Romanca o tri ljubavi U kazalištu Akzent Šoljanova kultna drama Romanca o tri ljubavi u Beču
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.