Novi hrvatski državljani

Potomci iseljenika žele ostati u Hrvatskoj: Ovo je prelijepa i sigurna zemlja!

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
06.06.2018.
u 09:31

Državni tajnik Milas izrazio je zadovoljstvo njihovom odlukom o povratku u zemlju svojih predaka

U povodu stjecanja hrvatskog državljanstva, jučer je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, primio nove hrvatske državljane, stipendiste Ureda – programa učenja hrvatskoga jezika na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu, Splitu i Rijeci, ujedno potomke hrvatskih iseljenika, ali i državljanku bez hrvatskog podrijetla koje ima njezin suprug. 

Državljanstvo je dobio Ivan Čosić iz Kanade sa završenim studijem Međunarodnih odnosa i poslijediplomskim studijem francuskog jezika. Čosić živi i radi na relaciji Zagreb – Toronto, a osnivač je projekta "Ljeto in Croatia" i dobitnik nagrade prestižnog časopisa "Travel and leisure" kao jedan od deset najboljih promotora u svijetu za Europu, a jedini za Hrvatsku. 

Također, državljanstvo je primila Skrapec Lygia iz Brazila koja hrvatsko podrijetlo ima po ocu. Ekonomistica je s iskazanim interesom za turizam temeljen na hrvatsko-brazilskoj suradnji.

Iurman Maximiliano Javier iz Argentine hrvatsko podrijetlo ima po očevim roditeljima iz Istre. Sada živi u Splitu, a kao stipendist Središnjeg državnog ureda pohađa tečaj hrvatskog jezika "Croaticum". Po zanimanju je ekonomist sa završenim studijem turizma. 

Quiroga Mabel Esther dolazi iz Argentine i nema hrvatsko podrijetlo, ali ima ga njezin suprug koji korijene vuče s Hvara. Quiroga Mabel Esther u Zagrebu je od kraja veljače 2018. godine, gdje kao stipendistica Središnjeg državnog ureda pohađa tečaj hrvatskog jezika "Croaticum". Po zanimanju je novinarka koja se bavi fotografijom i filmom, a interes iskazuje za hrvatski jezik i kulturu.

"Hrvatska je prelijepa i sigurna zemlja u kojoj želimo ostati živjeti i raditi kako bismo ovdje ostvarili sve svoje snove i potencijale", istaknuli su svi novi hrvatski državljani.

Državni tajnik Milas izrazio je zadovoljstvo njihovom odlukom o povratku u zemlju svojih predaka.

"Ponosni smo na sve vas što s puno ljubavi njegujete i čuvate svoj hrvatski identitet u svijetu, no još nas više raduje kada tu ljubav i stečeno znanje odlučite ugrađivati u bolju budućnost naše zajedničke domovine", poručio je državni tajnik Milas.

Komentara 5

LU
lunar777
13:29 06.06.2018.

Bravo, da je bolja situacija i u Hrvatsku bi se vraćali kao i u Irsku. No biti će bolje, a i mi smo sigurna zemlja za razliku od drugih zemalja što se sve više vrednuje...

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:01 08.06.2018.

Dobrodosli! Uvjek sam govorio da moras upoznati svijet da bi vise cjenijo Hrvatsku. Ovi ljudi znaju sto rade, nisu ekonomske izbjeglice vec traze sigurno i ugodno mjesto za zivot. To je Hrvatska svakako.

SE
sesvečan7
12:44 06.06.2018.

....budale....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije