Martin Vugrinec

Hrvat u Njemačkoj osvaja moto svijet: 'Uspjeli smo se izdvojiti i napraviti nešto što nitko dosad nije'

Martin Vugrinec
Fenix (Privatni arhiv)
06.11.2020.
u 15:52

Martin otkriva da su se na preseljenje odlučili kako bi bolje i kvalitetnije mogao nastaviti karijeru

Martin Vugrinec, 21-godišnjak iz Novog Marofa, nedavno je osvojio drugo mjesto u u klasi Supersport 600 na stazi u Hockenheimu u Njemačkoj, koja se vozila u sklopu Međunarodnog prvenstva Njemačke (IDM). 

– Sveukupno sam završio drugi što je izuzetan uspjeh, ali moj karakter je zadovoljan samo najboljim. U odnosu na prošlu godinu napravili smo veliki korak naprijed i na to sam ponosan, ali nisam zadovoljan – govori Martin Vugrinec koji se, kako kaže, niti ne sjeća kada je počeo voziti motor. 

– Imao sam dvije ili tri godine. Kao i većina sportskih priča, moju strast za brzinom na dva kotača naslijedio sam od svojeg oca Ivice koji je vozio utrke. Od malena sam s njim išao po stazama i vozio motore. Nakon toga je sve nekako išlo svojim prirodnim tijekom – otkriva Martin za Fenix magazin.

Često ga uspoređuju s Kostelićima i to je za njega velika čast. 

– Oni su jedni od najvećih sportskih priča na našim prostorima. Mi smo također cijelu moju karijeru u borbi s financijama i na neki način u borbi sa sustavom. U zemlji gdje gotovo nitko nije čuo za moto-sport i ako ne udaraš loptu teško da možeš profitirati, uspjeli smo se izdvojiti i napraviti nešto što nitko dosad nije. Nadam se da je to tek početak i da će jednoga dana neki novi klinci voziti motor i htjeti biti kao "SpiderMartin“ – govori Martin.

Sredinom prošle godine, Martin se preselio u Bochum. Njemački mediji su njegov dolazak opisali ovako: "Tamo gdje su čelik i ugljen ušli u povijest, a poznati bochumski sin Herbert Grönemeyer odrastao u kultnog pjevača, sad živi 21-godišnji 'Spider' Martin Vugrinec". 

Martin otkriva da su se na preseljenje odlučili kako bi bolje i kvalitetnije mogao nastaviti karijeru.

– Nažalost, u Hrvatskoj je postalo nemoguće naći sredstva za moj sport. Također, kada smo putovali iz Hrvatske na treninge ili utrke trebao nam je čitav dan, sada je to brže i jednostavnije. Velike zasluge za naš uspjeh u Njemačkoj zaslužni su i naši "dečki“ – Boris, Jure, i Tomo, Hrvati koji već dugo žive i rade u Njemačkoj, kao i Jarek, naš prijatelj iz Poljske – govori Martin za Fenix magazin. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije